Marianne Johansson, Mosekälla

Aftonbladet, handlardag och arbetsliv

Jag fick bli riktigt arg i dag.
Jag fick svar från Lotta Gröning på Aftonbladet att man inte skulle ta in mitt svar på den debattartikel om jakten häruppe, som jag anser bara måste bemötas.
Men jag ska inte säga att jag blev förvånad över det.
Dels så är den jag ville bemöta journalist, kanske bekant med Gröning t o m? Dels så är Aftonbladet en socialdemokratisk tidning. Och vi som skriver insändare och debattartiklar som är kritiska till rennäringen och rennärings politiken, har märkt att det är jätte svårt att få in någonting i just socialdemokratiska tidningar. Tyvärr, till min stora sorg så är det faktiskt så.
Jag undrar verkligen varför?
Det är inte lätt för den lilla människan att göra sin röst hörd i detta demokratiska land, och socialdemokraterna säger sig ju värna om just demokratin?

Annars var vi ner på byn och månadshandlade i dag.
Vi brukar handla basvaror en gång i månaden, och det blir lite grann.
Det finns folk som tittar undrande på våra överfulla kundvagnar, och verkar undra om vi handlar så varje dag eller??..
Det är en viss tillfredställelse när man har fyllt på i förråden igen. Jag tycker sådana här handlar dagar är roliga dagar. Det tar lite tid både att handla och att ställa undan allt när man kommer hem. Men det känns skönt när man vet att man har hemma så vi kan leva en månad till. Vi har ju också en så duktig hjälpreda när vi handlar och packar upp, i våran lill piga.
Hon tycker också mycket om de här dagarna.
Väldigt ofta blir det ju en fika hos mormor och morfar innan vi åker hem.

Pratade också med sonen i Umeå. Han skulle inskola sig på ett nytt jobb.
Han var glad och nöjd åt det.
Annars hörde jag på radion om aliansens förslag om att äldre skulle få fortsätta jobba längre än till 65 år.
Galenskap tycker jag! När det redan är så svårt för unga människor som ska starta upp sina liv och komma ut på arbetsmarknaden, varför ska då äldre människor stå i vägen för dem??
Jag tycker synd om alla unga. De studerar och får skulder som ska betalas men inga jobb. Och jag tvivlar starkt på att det blir mer jobb med borgarna i regering. Det har det då inte blivit tidigare när de fått chansen.

Äldre människor som känner sig överflödiga när de gått i pension kan väl gå ut och hälsa på ensamma äldre, eller vara far- och morföräldrar i skolan! Visst finns det uppgifter åt dom också, om dom inte känner sig tillfreds och hittar egen sysselsättning.
Jag undrar ju också hur många som orkar fortsätta jobba efter 65 år?
Det är väl de som har haft välavlönade, icke fysiskt krävande arbeten. Och det är ju också de som verkligen har råd att ta sin pension. De som borde lämna över sina arbeten till yngre med högsta studieskulderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.