Marianne Johansson, Mosekälla

En helt vanlig dag

Först var jag till sjukgymnasten i morse. Sedan var jag och lagade en trasig fyllning i en tand! Jag blev glatt överraskad, det kostade bara 458 kronor!
Annars har det en tendens att bli väldigt dyrt hos tandläkaren. Och det värsta är ju att det är mitt eget fel. Jag är ju alltid så trött när jag borstar tänderna.

Sedan har dagen flutit på som vanligt.
Jag tycker det låter bra att det ska satsas på det samiska språket, och då i synnerhet sydsamiskan. Det är långt när viktigare att ha språket än att ha ren.
Jag undrar bara lite hur det ska finansieras? Är det kommunen som ska stå för det så blir det då ingenting i Storumans kommun, för här har man ju inte ens råd med våra gamla och sjuka!
Men det behövs göras någonting radikalt när det gäller just sydsamiskan, den är redan i dag nästan obefintlig. Och det kommer inte att bli ett lätt arbete, då det är svårt att höra språket genom att så få talar det. Och det är mycket lättare att lära sig ett språk som man kan höra. Sedan tycker jag att det låter väldigt intressant när planerna är att man ska kunna prata med kommunens tjänstemän på lappska?? Glömmer vi svenskan om vi lär oss lapska? Å andra sidan är det kanske så att det är språket det är fel på, när ingen vill lyssna till vad vi har att säga?

Tänkte jag skulle ta fram en köttbit och laga en riktigt god middag till familjen. Och det blev lyckat, även om äldsta sonen tyckte det luktade som "rävakötte"!

Hörde om någon smutskastnings kampanj mot Fredrik Reinfeldt som spridits från sosse högkvarteret, ja det var ju illa. Men jag blev lite nyfiken, jag undrar vad den handlade om??
Sedan måste jag ju skratta lite åt det också. Är det inte precis vad politikerna försöker göra med varandra allihop, att smutskasta varandra för att ses i en bättre dager själv? Jag tycker ofta de beter sig som små barn.Lyssna till KU förhören, det är värre än sandlådan!

Jag vill också säga grattis till Sveriges fenomenala curling damer!
Detta OS går till historien.
Men vad har drabbat Norge?? Jag tycker faktiskt synd om dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.