Marianne Johansson, Mosekälla

Brott och Straff

Tisdag, jag sov nästan till klockan två i dag. Min lillasyster med familj reste hem i dag, så vi sa "hej då" i går kväll innan äldsta dottern skjussade mig på jobbet.
Nu dröjer det inte så länge innan vi ses nästa gång igen.

Hörde på radion om nåt nytt fynd av någon revolver pipa i Palme utredningen, men man säger visst att den inte var den rätta heller.
Personligen tror jag att vi aldrig kommer att få veta den verkliga sanningen om vad som egentligen hände och varför. Vi får nog leva med våra egna funderingar kring detta. Jag tror helt enkelt att det finns makter som ser till att sanningen aldrig kommer fram. Och vad det är för makter vet jag inte, det vet bara de inblandade själva.

Läste i tidningen att man tagit två rattfyllerister i Hemavan natten till Söndagen. Det är verkligen bra tycker jag. Jag kan för mitt liv inte se några förmildrande omständigheter med att köra bil sedan man druckit alkohol!
Därför tycker jag också att straffen för sådana företeelser är för låga. Jag anser på fullaste alvar att den som sätter sig bakom ratten efter sprit förtäring vet om vad han/ hon gör och ska ses som en potentiell mördare!
Man sätter sitt eget liv på spel, det är en sak. Man kan skada sig själv så att man kommer att kosta samhället massor av pengar genom vård. Det är en annan sak. Men man kan ta livet och hälsan av andra helt oskyldiga människor, och det är det absolut värsta! Ingen människa har rätt att ta liv och hälsa från en annan människa. Jag tycker att domen mot en rattfyllerist ska vara hård och mycket kännbar. Men frågan är om domstolarna skulle utdöma hårdare straff om än det fanns??

Hörde på radion om två Hovrättsdomar där man mildrat straffen för två män som haft sex med minderåriga. Vad hjälper det att man skärpt straffen så att sånt inte skulle hända när domstolarna inte vill skärpa straffen? Vad spelar det för roll om en tjej på 13-14 år gått med på att ha sex eller om hon druckit så att hon inte kunnat värja sig?? Hon är ju lika fullt minderårig!

På något vis tycker jag att man främjar brott i de svenska domstolarna. Det är ju faktiskt som om att man tycker att det är okey att köra bil på fyllan eller ha sex med barn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.