Marianne Johansson, Mosekälla

Hagamannen

Det är länge sedan jag bloggade sist, det har varit lite mycket just nu.

De har tagit Hagamannen!
Måste säga att bara det faktum att de har tagit honom gör mig lite eller ganska mycket överraskad. Trodde aldrig att de skulle lyckas, och det har de väl inte gjort heller utan att de blivit tipsade och fått använda DNA.
Tyvärr är inte min tilltro till polisen så där alldeles övertygande.

Vad jag tänker på nu, liksom så många andra, är hans sambo och hans barn. Hur lever man vidare efter att ha fått en sådan här smäll?
Vetskapen om att ens livskamrat är en våldsverkare, vetskapen om att ens pappa har gjort något så förfärligt!
Jag såg i lilla VK att barnen som uttalat sig där trodde att det vore lättare att ta att ens pappa dött. Ja, det tror jag också.
Man rår inte för om man blir sjuk eller råkar ut för en olycka och dör. Men att man våldtar och lemlästar andra människor kan man inte skylla ifrån sig. Den här mannen har barn! Han borde ha tagit ansvar för det och sökt hjälp för sina problem. För problem måste han ju ha?
Ja, detta är svårt för oss vanliga dödliga att förstå, åtmindstonde har jag svårt att greppa detta. Jag tycker bara så ohyggligt synd om hans familj, jag hade ju hoppats att han inte skulle ha haft familj. Det hade varit enklare då.
Föräldrar hade han förstås haft hur som helst. Det är ju säkert nog hemskt för dem. Jag har svårt att föreställa mig hur det ska kännas att vara mamma till Hagamannen?? Ja, jag kan bara känna medlidande med hans sambo, barn och föräldrar. De är faktiskt inte skyldiga till det som hänt. Var och en måste själva ta ansvar över sitt handlande. Och barnen har inte valt sin pappa.
Visst är det skönt att han gripits, det är faktiskt lite svårt att tro att det är sant.
Men det hade varit enklare att glädjas över det fullt ut om han varit en enstöring utan närmare familj.
Med tanke på Hagamannens familj, inte minst barnen, så tycker jag att det var oerhört fult gjort av Expressen att publicera namn och bild på honom. Och jag tycker inte heller att man borde satt ut bilder på deras hem i någon tidning.
Jag tänker inte alls på Hagamannens integritet när jag säger detta, men jag tänker på familjens, främst barnens.
När det finns barn med i bilden måste man faktiskt ta hänsyn till dem.
Leif Silbersky klagar över att Hagamannen får stå vid skampålen och hängas ut offentligt. Men han är väl skyddad där han sitter inlåst, det är ju familjen som hängts ut.
Om den här mannen är den skyldige, och mycket pekar ju på det, så har han plågat och förstört livet för flera kvinnor som han våldtagit och lemlästat. Men det är inte bara dessa kvinnor som fallit offer för hans sjukliga lustar, han har också lemlästat sin familj på ett oerhört brutalt sätt. Detta borde också vara en åtalspunkt.
Detta var mina förvirrade tankar kring Hagamannen och hans brutala brott, förvirrat därför att sådant här ska inte vara möjligt!
En människa som satt barn till världen ska inte begå sådana här brott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.