Marianne Johansson, Mosekälla

Nu är det länge sedan jag bloggade sist!

Nu är det jätte länge sedan jag bloggade sist.
Det har varit så mycket annat som behövt min uppmärksamhet. Men jag har mött människor som undrat varför jag slutat blogga, så nu ska jag ta tag i det igen.

Jag har haft fyra veckors semester i sommar, direkt efter midsommar. Och de veckorna passerade utan att jag hann märka av dem.
Lika trött som innan, började jag jobba igen. Jag håller alvarligt på att fundera över om jag verkligen ska fortsätta jobba natt? Är jag för gammal, eller har jag redan jobbat för många år på natten? Det blir fem år med natt tjänstgöring i november. Kanske skulle jag se mig om efter annat?
Men vad finns det för andra jobb här i Tärnaby som jag skulle vilja ha?
Och jag trivs faktiskt med själva jobbet och mina arbetskamrater.
Även om det just nu känns lite struligt.
Granhöjden där jag jobbar ska byggas om för att inrymma färre sjukvårdsplatser. Vi ska ha sex rehabiliteringsplatser och två plus en akutplats, och så ska demensboendet med sex lägenheter in under samma tak. Jag tror att det blir trevligt när allt blir klart, men frågan är när blir de det?
Det var jätte bråttom i våras, då skulle vi snabbt utrymma lokalerna för snickarna skulle in och börja bygga om. Vi skulle flytta tillbaka den 1 oktober.
Vi nattare fick flytta upp på Stefansgården, det nuvarande demens boendet intill Granhöjden, för att vara sjuksköterskorna till hands om nätterna.
Dagpersonalen blev flyttade bort på Vikbacka, byns servisboende.
Och visst känns det lite att vi inte är i våra egna lokaler, och att allt är lite på må få. Vi ska hjälpa Vikbackas personal på larm ute på byn, samtidigt ska vi finnas till för sjuksköterskorna om nätterna. Inte känns det riktigt genomtänkt, men det är klart, allt fungerar ju så länge det inte händer nåt samtidigt.
Men det har varit si och så med information, och alla undrar vi ju, när ska dom börja med ombyggnaden av Granhöjden? Det har man nämligen inte gjort än. När får vi flytta tillbaka och få tillbaka akutplatserna för akutsjuka som bara behöver observeras och inte skickas i väg neröver? Det känns inte som någon riktig säkerhet för patienterna det här!
Vi lär inte få flytta tillbaka till den 1 oktober inte. Och får vi det är det snart byggnadsreparationer av Granhöjden på gång.
Det är tur att vi som jobbar inom vården i Tärnaby är så godmodiga, flexibla och ansvarstagande som vi är, annars skulle detta ha blivit en katastrof.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.