Marianne Johansson, Mosekälla

Är det värre att kalla någon svartskalle än hora?!

Jag har gjort de två värsta nätterna efter ledigheten. Det känns alltid kymigast att gå ut på onsdagskvällen när man varit långledig.
Fast nästa veck är tung så går den ändå lättare för man vet att man blir ledig sedan.
I torsdags när jag vaknade på eftermiddagen blev jag vis en liten "sjäril" näbbmus heter det nog på svenska, på golvet i sovrummet. Råttor är det värsta jag vet så jag rusade ut till min karl och sa att han skulle aldrig få mig dit in igen!
Han fångade näbbmusen i en råttfälla, och hur hon tagit sig dit är en gåta. Men nu ser jag och hör råttor överallt.
En del är rädda för spindlar, jag tycker inte om gnagare!

Det heta bland nyheterna i veckan är ju medialt rättegången mot SSU basen Anna Sjödin, efter hennes krogrunda med polarna och bråket på Crazy Horse i Stockholm. Jag betvivlar inte alls att både hon och hennes sällskap varit onyktra, kanske stökiga. Men jag tycker ändå inte man kan acceptera att bli slagen och misshandlad av vakten och jag tycker inte att det är värre att kalla någon "svartskalle" än "hora"! Att Anna Sjödin blev misshandlad är ingenting att tveka över, hon var ordentligt blåslagen i ansiktet på armarna och kroppen. Och ska man tro att vakten blev kallade både det ena och det andra så ska man väl även kunna tro på skällsord åt andra hållet! För mig är inte en läkare som på fritiden jobbar som krogvakt mera pålitlig än en full kvinnlig SSU ordförande!
Sedan kan man diskutera hur förståndigt det är att gå på krogen och supa skallen av sig, speciellt om man är ordförande i ett ungdomsförbund, men det tycker jag är en annan diskussion.
Jag tycker att den mediala uppståndelsen runt denna "skandal" är väldigt missriktad, och det känns nästan som att Anna Sjödin ska klämmas åt bara för att hon är en stark och framgångsrik tjej som druckit sig berusad! Det hade gjort mindre om hon varit kille?
Läste förässten i Aftonbladet Fadde berätta om hur man som krogvakt kan bete sig som ett svin mot gäster som man själv av någon anledning stör sig på, hur polisen alltid tar vaktens parti vid bråk och hur omöjligt det är att anmäla en krogvakt, för det blir alltid nedlagt utan åtgärd. Han beskriver också hur personalen ljuger ihop sig mot gästen vid bråk och hur domstolarna dömer efter vad vakten säger. Och Fadde borde veta då han jobbat som krogvakt själv.

Barnen har varit ute och lekt lamp- jakt, stora som små. Det är en sorts kurragömma i mörkret med ficklampor. De mindre barnen tycker att denna lek är särskilt rolig när de får med sig sina stora syskon.

Det har varit riktigt höstväder här i några dagar då det faktiskt kommit lite snö, men den ligger inte kvar nu.
Men det är precis som det ska vara, det är faktiskt höst nu.
"Grannarskäringa" är nere i Båstad i veckan och där är det visst fortfarande sommar, + 20 grader och mer, fy så äckligt! Men det beror förstås säkert på var man är född. Jag skulle bli galen om höstarna här uppe skulle vara så. Vi har haft höstar som varit på tok för varma här nu ett tag, enligt mitt tycke.

Just nu kom fröken Forsberg hem. Hon har varit borta säkert närmare två veckor nu, så det var jätte kul. Hungrig verkar hon också.
Det är nog bra om hon håller sig hemma och jagar "sjärilar" så att jag kan sova lugnt.

Såg förässten i tidningen att ungdomar drogar sig med svamp. Jag tror inte bara det är ungdomar, de jag sett i höst rusa runt med svampkorgar är minsann vuxet folk! Men nu förstår jag varför folk och kossor är som galna efter svamp, det är helt enkelt beroendeframkallande??

Burie jijjie God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.