Marianne Johansson, Mosekälla

Fuskare!

Det är en solig och vacker dag i dag, och tack och lov kallare!
Just nu har det faktiskt börjat snöa!
Hörde att även finansministern har haft svarta barnflickor!
Ha, ha, ha ja, jag måste få skratta! De "nya" moderaterna, ha, ha, ha!
Och hur många har tittat igenom budgeten? Ha, ha, ha!
Stackas alla låglönearbetare och arbetslösa som röstat på "Alliansen" vad ni måste känna er blåsta! Men ni kanske inte är så villiga att erkänna det?
Men nu får nog journalisterna sluta granska de här ministrarna, för annars blir vi kanske utan regering! HA HA HA HA

Appropå fuskare. Det hände mig en liten lustig sak här som ett bidrag till att så många fuskar med den tillfälliga föräldrapenningen.
Första arbetspasset efter semestern tog jag ut tillfällig föräldra penning då Lilla Fröken var sjuk. Jag fyllde i två datum eftersom mitt arbetspass sträcker sig från ett datum till det andra, men jag fyllde också noggrant i att det handlade om tio timmar som jag ville ha tillfällig föräldrapenning för.
Det gick två månader innan jag fick någon ersättning, och när jag fick den så var den högre än vad jag förlorade på att vara borta den här enda natten. Så jag förstod att något måste vara fel, aldrig att man tjänar på att vara hemma med sjukt barn! Jag ringde försäkringskassan och påtalade detta, och mycket riktigt, man hade trott att det rörde sig om två dagar som jag varit hemma. Trots att man såg att jag fyllt i tio timmar.
Ja, det var inte mer med det, jag skulle få betala igen hälften av summan jag fått ut, inget konstigt alls. Kanske är det fler sådana här misstag som begås och folk blir ofrivilliga "fuskare" när man inte kollar upp sina ersättningar? Det förklarar inte allt fusk, men säkert något.
Sedan fick jag en lunta från Försäkringskassan där man redovisade att man tagit beslut på att jag var skyldig att betala tillbaka ersättning som jag fått för mycket, för det fanns minsann inga omständigheter som sa att jag inte borde det. Nej, just det???? Först efter detta beslut meddelats mig fick jag inbetalnings kortet och kunde betala tillbaka.
Lite skyldig skulle jag allt känna mig? Trots att jag själv påpekat felet, otack är den ärliges lön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.