Marianne Johansson, Mosekälla

Snö, musiktalang och främlingsfientlighet!

I slutet av förra veckan fick vi faktiskt lite snö.
I torsdags kväll när jag åkte ner på jobbet var det ett smärre snöoväder, och det höll i sig i fredags, så det är lite vitt på backen än. Men dom har visst sagt att det ska bli plusgrader så då försvinner det väl. För mig får det gärna ligga kvar och ökas på. Snökanonerna i slalombacken har varit igång och det är ju faktiskt bra om man kan öppna backarna tidigt, då man kan få hit alpina träningsläger. Det skulle gå att göra nåt liknande på längd sidan också bara, med tanke på att detta annars är lågsäsong.

I fredags när jag vaknade, eller om det var just innan jag somnade? Låg jag och lyssnade på den här Håkan Hellström. Ibland undrar jag vad det är som gör att somliga artister slår? Den här killens talanger som sångare och låtskrivare kan i alla fall inte jag se eller rättare sagt höra. Men smaken är ju som baken delad, och det är väl tur förståss.

Nu är den här helgen också slut. En helg går så fort.
Det var sista helgen på älgjakten för i år på "kronans" marker. Egentligen så är det inte "Kronans" marker utan det är byarnas utmarker som staten stulit av byarna, och som jägarna ska betala "intrångsavgifter" till samebyarna för.
Samebyarna vars medlemmar tillhör den exklusiva gruppen samer som har bruksrätten på statens marker. En bruksrätt är i vanliga fall en svagare rätt än en äganderätt, men det gäller inte här i norra Sverige. Det är inte bara väderleken som tudelar vårat land utan även lagarnas innebörd. För mig ter det sig väldigt märkligt att slutsatsen av en lag ska skilja sig beroende på vart i ett land man bor, visst måste det vara någonting som är väldigt fel med det landet?
Det är inte konstigt att antidemokratiska partier som Sverige demokraterna får fäste i ett sådant land!
De etablerade partierna måste ta detta på alvar och agera efter det.
Att säga att rasism och främlingsfientlighet skapas av okunskap och rädsla är att göra det väldigt lätt för sig.
Jag tror att rasism och främlingsfientlighet också skapas av brister i vårat samhälle och feghet från våra politiker.
Detta gör att landet blir sjukt till olycka för alla oss som bor här.
Vi ska alla kunna leva sida vid sida med ömsesidig respekt för varandra oavsett om vi är svenskar, judar, samer, muslimer mfl.
Men då måste vi också vara lika inför lagen och ha samma rättigheter att leva var helst vi vill i vårat land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.