Marianne Johansson, Mosekälla

Stefansgården

När man ligger och sover på dagen blir man väckt otaliga gånger, åtminstone blir jag det. Det är inte så konstigt, därute pågår ju dagen och livet och det kan inte stannas bara för att det finns folk som jobbar på fel sida av dygnet.
I dag har jag vaknat till och hört hur man pratat om nedläggningen av Stefansgården i Tärnaby. Nu pratar man om hur mycket dyrare ombyggnationerna av Granhöjden blir, hur försenat byggandet blivit, hur mycket sämre boendet blir för de gamla, att detta blir ett instutionsboende i stället för det hem som gamla dementa behöver. Nu verkar även politiker se hur fel det här beslutet faktiskt blev!
Allt det där satt vi, dumma undersköterskor och sa till våra chefer, men vi fick ingen som helst förståelse eller medhåll. Vi var besvärliga som inte ville se och ta förändringar! I dag skulle vi kunna säga "vad var det vi sa"? Men det är ju inte någon större ide med det. Nu måste vi ta det som det är och se till att göra bättre i framtiden.
Man skulle kunna välja att skylla detta stora misstag på att det var politiker i Storuman som bestämde hur åldringsvården och personalen i Tärnaby skulle fungera, så var det också, men det var faktiskt också en Tärnapolitiker som röstade med Storumanpolitikerna för detta vansinniga förslag! Har hon valt att gå med sina politiker kamrater från Tärnaby har projektet fördröjts åtminstone, och kanske har man också hunnit sansa sig, och titta på det så pass att man insett idiotin i det hela innan man hunnit dra igång projektet. Varför skulle inte Kommunens politiska ledning ha sett detta vansinne, när vi vanliga undersköterskor och folk på byn såg hur det skulle bli? Jag tror att kommunen skulle ha sparat mer pengar på att låta bli att ta detta beslut om nedläggning och flytt av demensboendet.
Vi är naturligtvis glada över att Granhöjden får sig en ansiktslyftning, det mesta i de lokalerna var väldigt slitet, men det kanske man har haft råd att göra ändå och det hade blivit billigare.
Det känns som att det enda man såg då man fattade detta beslut var att man skulle sänka personalkostnaden, få bort journätterna och kunna använda personal på båda ställena. Längre än så tänkte man nog inte. Nu kommer den nya arbetstidslagen, och då antar jag att man måste anställa folk igen?
Det verkar svårt att som politiker tänka framåt och se mer än pengar?
Det förra kommunstyret hade överhuvudtaget svårt att räkna tycker jag det verkar som, hoppas innerligt det blir bättre, och att man ser människorna som ska leva med de politiska besluten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.