Marianne Johansson, Mosekälla

Var har vägunderhållet tagit vägen?

I tisdags kväll for min karl och lilla fröken till Tärnaby för att åka lite längdskidor. Lilla fröken skulle till sin stora glädje få följa med då jag skulle vila lite innan nattpasset. Jag trodde aldrig de skulle komma hem igen!
När de äntligen gjorde det så visade det sig att lilla fröken låst sig inne på damernas omklädnings rum i lilla huset på skidstadion!
Fadern skulle ta ett extra varv på spåret innan de åkte hem. Under tiden skulle lilla fröken värma sig inne i huset, efter noggranna instruktioner om att inte gå någon annanstans. När fadern kom tillbaka hörde han konstiga ljud inifrån huset och någonting som mest liknade avgrundsvrål. Ingen dotter såg han dock, varpå han blev aningen nervös innan han konstaterade var hon befann sig, nämligen bakom den låsta dörren in till damernas.
Så då började han arbetet med att ta reda på var man kunde tänkas finna en nyckel? Den fanns några kilometer utanför samhället, så storbror fick hålla lilla fröken sällskap bakom dörren medan fadern tog sig efter nyckeln.
Därför tog skidresan längre tid än beräknad.
Nåja, lilla fröken verkar inte ha fått några större men efter händelsen, och jag har förlåtit min man för att han var "tvungen" att åka det där extra varvet.
Lilla fröken har förhoppningsvis lärt sig att hålla sina små fingrar i styr när det gäller dörrlås, åtminstone det i dörren till damernas omklädningsrum på skidstadion i Tärnaby!

Utan att sova efter nattpasset, begav jag mig så i går till Storuman tillsammans med mina familjemedlemmar.
Men vad i all världen har hänt med vägunderhållet!
Att åka efter E12: an är som att åka på en tvättbräda! Det är stora gropar i den, och det finns inte tillstymmelsen till sandkorn fast det skulle behövas på sina ställen. Inne i samhällena Tärnaby och Storuman är snöröjningen på vägarna en katastrof! Det är som att köra omkring i ett fruset potatisland där potatisen är upptagen! Ska det vara så här??
Sparar dom så hårt på pengar till vägunderhållet här uppe så att man varken kan ploga eller hyvla längre?
Och i så fall varför? Är det för att finansiera något fint vägpaket på södra Sverige? Det är inte konstigt att det händer olyckor.
Man sparar pengar och offrar människoliv!
Jag förstår ju att det urusla vägunderhållet inte beror på åkarna, för de vill allelens säkert behålla sina jobb, nä detta måste komma uppifrån, och det är rent vanvett!
Jag kan säga att jag var på riktigt dåligt humör när jag kom hem i går kväll.

Lilla fröken kom just hem från skolan. Hon ville fika varm oboy och rostade mackor. Jag har just varit och tagit ut två svarta franskor ur brödrosten och vädrat köket! Lilla fröken ville nämligen ha lite mera välrostade mackor och ställde därför upp värmen på brödrosten lite!
Och medan jag gjorde iordning Oboyen, hann hon med att plocka sönder de svarta franskorna, som jag inte hade hunnit kasta bort. Skyll mej själv!

I kväll ska jag ut och äta middag med mina kollegor.
Det ska bli jätte kul, vi ska visst vara nästan alla från Granhöjden.
Vi ska avtacka två kollegor som gått i pension, och en som tröttnat på arbetsgivaren och sagt upp sig.
Det är förståss mindre roligt att avtacka folk, men jag tror att pensionärerna är nöjda med att ha gått i pension, och den tredje arbetskamraten är nog också nöjd över sitt beslut, så då måste ju även vi andra finna oss i detta och vara nöjda med dem.
Jag ser i alla fall fram emot att träffa mina jobbarkompisar utanför arbetet, det är alltid trevligt.
Nu kom stora sonen så nu ska jag gå och dricka kaffe med honom och hans far.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.