Marianne Johansson, Mosekälla

Lite svammel

Jag myste med lilla fröken i dag och passade på att tala om för henne att jag älskar henne.
Hon var tyst en stund, som om hon begrundade dessa ord som hon faktiskt hört några gånger. Sedan spred sig ett illmarigt leende över hennes lilla ansikte och hon sa – å ja älskar katta!
Tack för det.

I dag har jag varit på skolråd och utvecklingssamtal. På utvecklingssamtalet diskuterades betyg.
Därför har det varit lite skolsnack här hemma i dag och i kväll.
Jag hörde häromnatten på radion där man debatterat betyg i skolan. En lärarstuderande hade skickat in ett meil till programmet. Han tyckte att det bara skulle finnas två betyg, godkänt och icke godkänt.
Ja, det tycker jag också. Betygen i dag är inte rättvisa med sina g, g+, vg, vg+ o s v.
Hade man bara G och IG så var det lättare för läraren att sätta betyg, och lättare för eleven att faktiskt se varför man får ett visst betyg. Har man klarat kursen så får man G, om inte så blir det IG och man får göra om det. Nu blir det alltid spekulationer om varför en får VG medan den andra bara får G, fast man tycker sig prestera lika bra.
En tyst och tillbakadragen person har alltid svårare att få ett högre betyg, fastän han/ hon kanske är värt det. Det är förstås fel av lärarna att inte se det, men jag förstår att det kan vara svårt. Skolan är inte gjord för de praktiska och tystlåtna.

Jag har glömt att säga Grattis Anja till bragdguldet!
Hon är faktiskt väldigt duktig den tjejen. Jag hade trott att Tre Kronor skulle få bragdguldet, så det blev en överraskning, men visst är hon värdig det.

I onsdags avslutade vi etik kursen på jobbet. Jag tycker att den varit trevlig, och visst är den givande.
Man kan aldrig prata för mycket om detta ämne, och det är viktigt att vi pratar om sådana här saker också. Dessutom är vi ett så otroligt härligt gäng på min arbetsplats, så det är faktiskt bara väldigt trevligt att träffa arbetskamraterna.

I morgon är det städar fredag. Ska försöka hinna baka lite också, men det är inte säkert att jag hinner det. I morgonkväll går jag på helgen. Näst yngste och yngste sonen kommer hem i morgon kväll. Tack och lov åker de buss, jag vill helst inte ha någon av de mina på vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.