Marianne Johansson, Mosekälla

Strömmas monopol

I går kväll kom min karl hem efter en skidtur på skidspåret i Tärnaby och var minst sagt på dåligt humör!
Det hade snöat tung blöt sur snö i Tärnaby, men tro inte att spåren var pistade!
Dessutom har de ännu inte lagat lampan i den stolpen som tydligen pistaren kört in i för ca 2-3 år sedan! Ja, det är bedrövligt. Vi har väldigt fina elljusspår slingor i Tärnaby, de håller världsklass, men pistningen fungerar uselt eller inte alls! De enda som kan pista spåren i Tärnaby är Strömma, och de är inte intresserade för det genererar för lite pengar till dem. Strömma har kan man säga monopol på turistlivet i Tärnafjällen, och de sköter sig uruselt!
I Tärnaby satsar de egentligen ingenting. De köpte liftarna för en spott styver av kommunen och lovade att investera massor av miljoner och? Javisst har de kanske investerat, men aldrig så mycket som de lovade. Nu står linbanan i Tärnaby, och den tänker man inte laga, vilket försämrar för dem som vill åka i backarna i Tärnaby då även Hassebacken. En del hävdar att det är den bästa backen i Tärnafjällen. Och inte vill man heller få in fler aktörer på banan som kan hota deras monopol, så därför begär man hutlösa summor för en trasig linbana som man själv i stort sett fick! Det enda med Tärnaby som Strömma är intresserade av är namnen Ingemar, Stig, Anja???????och Fjällvinden såklart!
Att det inte finns mer att erbjuda turister i alpin utförsåkning och prepparerade och fina skidspår i Tärnaby är skandal! Det är så att man skäms inför de turister som ändå kommer! Inte konstigt att man klagar och åker till Kittelfjäll nästa gång istället! I Hemavan satsar Strömma, men inte tillräckligt ändå. De kör med gamla uttjänta liftar som blir stående p.g.a ålderdom lite nu och då, vilket såklart retar turister som köpt dyra liftkort. Jag har också hört folk klaga på att det är på tok för lite alternativ i utförsåkningen, snowboard skiter man exempelvis fullständigt i. Om detta är sant är ju det en gåta, då detta roar så många ungdomar som kommer hit?!
Ja, jag är inte i backen själv, men jag ser hur skidspåren som sköts av Strömma ser ut. Och följetongen om Linbanan i Hassebacken har jag följt. Man verkar vilja tjäna pengar utan att verkligen satsa själva, vilket jag tror går dåligt ihop!
Det var många som förutspådde det vi nu ser hända i Tärnafjällen när kommunen tog emot Strömma fjäll och sjöfart, eller vad de nu egentligen heter, med öpnna armar. Det är inte bra med monopol! Varför fick det inte vara som förut med små familjeföretag inom turistbranschen och samarbete istället?
Men det är inte så många som verkligen törs säga vad de tycker om Strömma, det finns ju ändå en del som måste jobba åt dem.

Annars har den här kvällen varit lugn, förutom att lilla fröken sminkade sig alldelens svart när hon skulle sova med sminket till storsysters sminkdocka! Jo, hon var jätte fin! Jag har inte vågat kolla sängen där hon höll till än. Jag gissar att det är där jag ska sova.
Fröken Forsberg jagar papperet som kommer ur skrivaren, det är en mystisk apparat! Nu ska jag smyga iväg och kolla förödelsen i min säng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.