Marianne Johansson, Mosekälla

Födelsedag, busstider och nya sjukstugan!

I kväll för 16 år sedan föddes han på Tärnaby sjukstuga, vår yngste son.
Han firar sin födelsedag med att vara ute med sin far och övningsköra bil, så håll i hatten nu, alla ni trafikanter i Tärnabyområdet!

I dag är det vinter, vi hade – 15 grader i morse.
Det har kommit en del snö, vi har nog bortåt en 75-80 cm nu.
Det är ganska bra före jul, faktiskt. Men de hotar med regn till veckan, och det vill vi inte alls ha!

I går kväll fick vi bli aningen oroliga. Näst yngsta dottern skulle stanna i Tärna efter skolan och gå på fritids, hon skulle åka hem med skolbussen som kommer från Storuman strax före klockan sex. Yngste sonen var ombord på den och ringde hem då han ville ha hämtning nere vid Blå Vägen, och hans lillasyster fanns inte med på bussen! Var fanns hon?? Det blev att ringa fritids, där var hon inte, så mormor fick rycka ut på byn. Hon hittade henne och några kompisar där de stod och väntade på bussen i tron att den var sen. Skönt!
Men har bussar rätt att avgå före den tid då de ska åka iväg?
Ja, det kan man fråga sig. Jag blev ganska arg i går kväll men tänkte att det var väl vi som missade. Men det visade sig senare med koll av sonens mobiltelefon och busstidtabellen att bussen åkte iväg förtidigt, får dom göra det?

Sådana här gånger skulle det ha varit bra om hon haft en mobiltelefon, men det känns så fel att utrusta en 11 åring med mobiltelefon! Varför ge barn det stressmoment som det innebär att alltid vara anträffbar? Ja, i går kväll blev det förstås ett stressmoment för henne ändå, i onödan om hon bara haft en telefon. Men nog tycker jag att det är sjukt när små ungar springer omkring med mobiltelefoner!

Annars pratar vi betyg med den näst äldsta dottern. Hon är stressad då det är första gången hon ska få betyg, och hon känner att hon inte bli rättvist bedömd av sina lärare. Nej, är man tyst och försiktig så får man inte rättvisa betyg. Det har vi sett förut. Och det är klart att det är svårt för en lärare att bedöma en som kanske inte tar för sig som sina kamrater på lektionerna. Kanske tror läraren att man inte kan eller är ointresserad. Men samtidigt tycker jag att lärare borde klara av det! Varför ska alla bedömas efter samma måttstock när man så vitt och brett talar om hur viktigt det är med de enskilde individen?!
Varför ska man måsta personlighetsförändras för att få rättvisa betyg i skolan? Ska inte lärarna vara profisionellare än så?
Jag blir både trött och irriterad!

I torsdags var jag och två av mina kollegor på byggmöte på jobbet, och vi var in och tittade på hur de bygger om på Granhöjden, sjukstugan i Tärnaby.
Jag måste säga att vi blev nog positivt överraskade alla tre!
Jag tror helt enkelt att det blir jätte fint!
Och de får det nog ändå riktigt mysigt inne på demensboendet.
Rummen där blir inte så små som man först befarade.
De som bygger där har gjort ett bra jobb med de förutsättningar som fanns, jag tror att vi får det fint och trivsamt. Jag ser fram emot att flytta in där.
Visst är det synd att vi inte fick vårat ljudisolerade rum inne på avdelningen, men det satt förstås i pengar. Jag är ändå nöjd över förväntan, måste jag säga.
Jag tror att folk skulle gå in där och titta, så ska de ändå få se att det blir inte så hemskt som man kanske trodde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.