Marianne Johansson, Mosekälla

Taket över backen!

Komunen ska bidra med 100,000 kr i ett undersöknings projekt som ska finna ut vad det skulle betyda för turismen miljön och alpina landslaget att bygga ett tak över Ingemarbacken i Tärnaby. Projektet, om det ska genomföras i full skala lär ska kosta ca 200 miljoner kronor. Jag vet inte hur mycket det är tänkt att kommunen ska bidra med där.
Beslutet om att bidra med i första hand 100,000 kr i förstudien klubbade det avgående kommunalrådet igenom på sitt sista KS möte som kommunalråd.
Det ringde arga människor till mig när detta blev känt för allmänheten via media.
De tyckte jag skulle skriva en insändare om detta vansinne, och eftersom jag själv tycker att detta är galenskap när kommunen inte har pengar till vanlig kommunal service för oss som bor här, så skrev jag.
Den var inne i VK i dag, och jag har fått många gillande ryggdunkningar för den när jag var nere på byn i dag.
Kommunen kan inte satsa på sådana här UFO- projekt när man inte har pengar till skola och omsorg!
Det är precis som det är med den privata ekonomin, man kan inte satsa pengar som man inte har.

Sedan finns det en annan sida av detta som visserligen spelar en liten roll i sammanhanget i det stora hela, men för mig har det en oerhört stor betydelse, och jag tror att mina barn känner igen den känslan.

När jag var liten och for ut på resa med mina föräldrar och det var mörkt, var ljusen från slalombacken det sista man såg av Tärnaby, det kändes alltid lite sorgligt. Men destå mera glädjande och välkomnande var det när man kom hem i mörkret och ljusen från Ingemarbacken hälsade en välkommen åter redan när man var bortom gamm Yttervik! Från Sundsliden syns de tydligt.
Känslan av att vara hemma igen!
Mina barn har precis som jag gjorde, tittat efter detta välkomnande ljus när vi varit borta och kommit tillbaka hem igen.
Lilla fröken ropar alltid glatt när hon ser dem, precis som hennes äldre syskon gjort före henne.
Detta ljus från slalombacken i Tärnaby betyder nåt särskilt för mig, de sprider värme och välkomnande, detta vill jag ha kvar!
Bygger man ett tak över backen så blir det inte på samma vis!
Detta är förutom alla faktiska argument mot ett tak över backen, mitt mycket personliga motstånd mot ett sådant tak.
Det är nog ingenting som jag tänker använda i mina invändningar mot taket, kanske är det bara jag och mina barn som ser de här ljusen på det här viset.
Men jag hoppas att detta tak aldrig blir en verklighet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.