Marianne Johansson, Mosekälla

Nyårsafton!

Nyårsafton.
Ja, för mig känns det som vilken arbets-söndag natt som helst. Fast det lär väl vara mer liv på byn förstås. Redan i natt som var så smällde smällare och bomber. Stackars alla hundar som bor i närheten.
Sonen som bor i Umeå har stora problem med sin hund, hon är livrädd. Han säger att där har det smällts smällare i en vecka nu. Små ungar som springer omkring och smäller. Åter igen, var är deras föräldrar? Detta med vuxen frånvaron i barnens liv blir väldigt tydlig. Man får inte köpa smällare när man är under 18 år, och föresten så skulle väl smällare förbjudas överhuvudtaget?
Hur kan föräldrar släppa ut sina ungar med sådana här saker utan uppsikt över vad ungarna gör? De kan störa medmänniskor, och de kan spränga bort sina fingrar! Vissa föräldrar verkar ha problem med att fullfölja sitt föräldra- ansvar, det är det som är det verkligt stora problemet i Sverige i dag. Och jag är rädd för att det inte kommer att bli bättre heller, tyvärr.

I lördags morse hängde dom Saddam Hussein. Mycket beklagligt, de lät honom komma undan alldeles för lätt!
Han behövde aldrig ställas till svars för alla sina brott och verkligen sona dem.
Han var en grym tyrann och skulle ha behandlats som en sådan. Att de hängde honom nu tycker jag mera känns som om man ville skona honom från straff, för det finns absolut värre straff än döden.

Nu är det som sagt nyårsafton igen. Ett år går otroligt fort.
När jag ser tillbaka på 2006 så är det med lite blandade känslor.
Det har hänt både bra och mindre bra saker, så är ju livet.
Vi hade ett fantastiskt vinter OS, det har varit fortsatt krig och elände i världen. Det har varit skandaler hit och dit, och vi fick ett regerings skifte som väntat, men ingenting jag jublar över. Däremot är jag glad åt tronskiftet inom kommunen, jag tror att det är absolut nödvändigt för att vi ska överleva.
Vidare har vi kämpat både i med och motgång för att äganderätten till land och vatten här uppe ska klargöras. Mest i motgång måste väl erkännas, här hoppas jag faktiskt mycket på den nya regeringen. Och jag tycker hittills att det ser lovande ut.
På min privata plan har det också skett en del förändringar på både gott och ont.
Vissa saker har gjort mer gott än andra, och vissa saker har gjort mer ont än andra. En del saker som kanske smärtar lite, kan vara nödvändiga och betyder också förändringar till det bättre i framtiden. Jag hoppas att det nya året ska föra med sig positiva förändringar i min familj och bland släkt och vänner.
Jag önskar min granne lycka till med nya kärleken och jag önskar Grannarskäringa lycka till med studierna.
Ja, jag önskar er alla lycka till med livet och ett riktigt Gott Nytt År!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.