Marianne Johansson, Mosekälla

föräldrarepresentant

I går kväll var vi på föräldramöte, jag gick dit fastän jag skulle ut och vaka sedan.
I klassen finns 28 elever. Vi var knappt halva klassens föräldrar där. Visst, det är säkert de som hade giltiga skäl att inte vara där, men det var säkert de som bara inte "orkade" gå dit också.
Jag tycker att vi som var där hade givande samtal. Vi pratade om ungdomars sätt att tala till varandra. Att det nästan verkar som det är fullt normalt att kalla varandra " hora, bög, pucko" osv.
Det är inte riktigt som man orkar säga ifrån, ungdomarna är pacificerade.
Det är en mycket rå och kall värld de lever i som för länge sedan övergivits av vuxna. Det är svårt att vara ung i dag, det är svårt att vara tonårsförälder, därför är det viktigt att vi föräldrar pratar med, och stöttar varandra.
Att vi är närvarande och bryr oss. Därför blir jag irriterad när jag ser frånvaron av föräldrar på föräldramöten, någon fler skulle säkert kunna komma. Jag blir också ledsen och irriterad när man som förälder genast slår ifrån sig när frågan om klassförälder representant kommer upp. "Nej jag har inte tid, jag är så omotiverad, oengagerad, jag jobbar, jag håller i annan ungdomsverksamhet, jag är så upptagen med än det ena än det andra!"
Ja, argumenten för att ta på sig att vara klassens representant i föräldraråd och skolråd är många, och för mig helt obegripliga!
Som föräldrarepresentant ska man ta emot och samla in åsikter och synpunkter från klassens föräldrar i olika frågor som rör barnen och deras skolgång. Dessa synpunkter ska man ta med sig till föräldrarådet, dessa ska vara två stycken per termin. Från föräldrarådet utses två, tre representanter som ska för föräldrarådets talan på skolrådet. Det är inte alls betungande!
Denna "uppoffring" borde alla föräldrar kunna göra för sina barn och deras skolsituation, jag tycker att alla argumenten för att slippa ta på sig detta "oerhört betungande uppdrag" är bullshit! Föräldrar borde skämmas!
I går kväll utsåg vi i denna klass två föräldra representanter, man är alltså också två om detta "enorma" jobb, och det gick bra. Vi fick våra klassföräldrar. Men de här för mig obegripliga argumenten finns alltid där, och jag tycker att det också är ett svek mot våra barn, att inte ställ upp!
Jag har varit klassrepresentant sedan det här systemet drogs i gång i princip, och jag tycker det är roligt! Det är inte jobbigt alls! Jag har arbete, fritidssysselsättning och åtta barn jag ska finnas till för och ett hus att sköta om. Och jag är minsann inte alls duktigare än någon annan!
Den som har det jobbigt är den föräldern som har hand om klasskassan, den föräldern har ansvar för andras pengar! Den föräldern ska hålla koll på in och utgifter och få det att stämma med plus och minus.
Kanske ska man påminna andra om skulder, huu så hemskt!
Jag kan förstå om den föräldern tycker att uppgiften är betungande, för det betvivlar jag inte alls på att den är.
Tack alla ni som har hand om mina barns klasskassor!
Ni borde verkligen få en ros!

Det har snöat nästan hela dagen igen. Vi har ordentligt mycket snö.
Men jag gillar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.