Marianne Johansson, Mosekälla

Namnbyte på Kommunen

Det snackas en del just nu om en namnändring på vår kommun. Ja, det hade väl varit naturligt om kommunen från början hetat Tärnaby- Storumans kommun.
Jag undrar varför den inte fick heta så redan då? För visst är det väl så att vi ska vara en hel kommun? Nej, så har det nog aldrig känts för oss Tärnabor, vi har nog alltid känt att det är Storuman som är viktig och att Tärnaby typ "kan få det som blir över" om det nu blir nåt över.
Jag har också alltid tyckt att det verkar finnas någon form av avundsjuka på oss som kommer från Tärnaby, och jag kan absolut inte förstå vad den handlar om?
Man kan plocka fram åtskilliga punkter där vi i Tärnaby har rustats betydligt sämre än Storuman. Skolan, äldreomsorgen, kommunalservice bara för att nämna några områden. Jag förstår egentligen inte vad det hela handlar om?
Jag inser några fakta. Det ena är att det inte är bra med storkommuner överhuvudtaget, det andra är att Tärnaby och Storuman aldrig skulle ha blivit en och samma kommun. Vi skulle ha samarbetat, men inte mer. Men nu är det ju som det är, och vi måste försöka hålla igång alla kommunens delar för hela kommunens bästa. Och vad det nu gäller namnet på kommunen så tror jag nog ändå, med risk för att reta gallfeber på Storumanborna, att Tärnaby slår högre än Storuman på den nationella och internationella marknaden. Ingemar satte Tärnaby på världskartan det är bara så.
Storuman har också världsmästare, javisst! Men armbrytning är en förhållandevis liten sport, tyvärr, och Björn Ferry har väl inte hunnit upp till Ingemars höjder än. Men han kan visst göra det, om nåt år så????..
Annars kan ju Storuman också förknippas med andra mindre trevliga företeelser????. Jag tycker inte att filmen "Parasiten" gav någon fördelaktig bild av Storuman, bara för att nämna ett ex.

I dag var vi upp till Hemavan och kollade in "Herrgårn’" Det finns hälsokost, blommor och sameslöjd i anslutning till en jättefin restaurang mitt i Hemavan.
Det där blir säkert jätte bra! Har redan hört att de har bra mat på restaurangen. Det är kul när det händer någonting nytt i byggden.
Nu ska jag börja förbereda mig för att åka ner till jobbet.
Det känns som en lite spännande vecka detta, med flytten och allt.
Vi höres!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.