Marianne Johansson, Mosekälla

Denna dagen för år sedan!

Det är ett underbart vårväder här i fjällvärlden i dag!
Jag har suttit här ute en stund och bara njutit, eller försökt att njuta i alla fall.
Vi var ner till sonen i förmiddags och uppvaktade honom med smörgåstårta.
Sedan jobbar han hela dagen, så det blir nog en ganska alldaglig födelsedag för hans del.
Den här dagen för 26 år sedan kommer jag aldrig att glömma!
Jag var då en 19 årig nybliven mamma, och jag upplevde en euforisk lycka!
Sonen var så liten och söt, och jag visste då att honom skulle jag skydda med mitt eget liv om så blev nödvändigt! Den kärlek jag kände för mitt barn kunde inte ens hans far konkurera om! Jag kan forfarande minnas hur sonen luktade då! Efteråt har jag ofta tänkt på hur ung och naiv jag var, men känslorna var klockrena och har inte förändrats fast jag har förändrats och mognat som människa. Och jag har precis samma starka känslor för alla mina barn, fast jag var rädd för att det skulle vara omöjligt att känna så starkt för fler barn. När andra sonen föddes insåg jag att jag inte alls behövde oroa mig för det. Jag älskar åtta barn lika mycket, och jag skulle ge mitt liv för vem som helst av dem! Men visst är jag ruskigt arg på dem ibland!
Vi har våra uppgör ibland, men jag tror inte att det finns någonting som kan ta död på kärleken till sitt barn.
Även om det alltid är jobbiga uppgör jag har med mina barn, så tror jag kanske att det också ger oss någonting. Och vi har det ju oftare trevligt tillsammans, än vi bråkar. Som mamma kan man ibland känna att man bara gnäller jämt, och ungarna verkar stendöva! De märker inte ens att man är där!
Jag tror att det oftare är vi mammor som tar smällarna med ungarna, pappa har en förmåga att kunna glida undan. Och då han säger ifrån så lyssnar barnen genast, och det förståss, mamma gnäller ju ändå alltid jämt!
Ja, ja det är väl så att dela på föräldraskap och uppfostra barn.

Nu började det snöa ute. Det är väldigt milt, bara minus 3,8 grader.
Det känns lite påsk aktigt. Undrar hur min kollega har haft det på jobbet i natt? Jag hoppas att det har gått bra. Det måste för tusan bli någon ändring på detta snart! Detta är en parodi på god omvårdnad av patienter!

Var uppe till grannarna och tvär drack en kopp kaffe.
Grannarskäringa har varit i Skåne veckan som gick, och till veckan ska hon ut på sin sista praktik uppe på Sunderbyns sjukhus. Så jag tänkte att jag måste passa på och träffa henne, och naturligtvis också ventilera lite om problemen på jobbet, och det vansinne som nu Socialdemokraterna håller på med.
Nu håller det snart på att vara dags att börja med middagen, så jag avslutar för den här gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.