Marianne Johansson, Mosekälla

Vilket Helvete!

Har jobbat i natt, vilket helvete!
I natt som var satt jag alltså ensam på jobbet och kunde inte ta hand om mina patienter på ett för mig och dom tillfredsställande sätt, p g a min ensamhet!
Jag ringde efter mina kollegor från äldreboendet i andra änden av byn två gånger, men de har ju det de gör på sin arbetsplats, därför ringer man efter dem när man inte står ut längre, men egentligen skulle en av dem fått åka emellan betydligt oftare. Det här är en fullständigt ohållbar situation som aldrig skulle accepteras av män!
I morse nästan rusade jag hem, trött, förtvivlad och med en fruktansvärd huvudvärk! Jag har tagit mig igenom natten med magnecyl och samarin för magen. Det blir kollegorna på dagpassen som får ta emot min frustration, och det är ju inte meningen, jag ber om ursäkt för det! Den här uppkomna situationen är verkligen inte deras fel på något vis! Inte någon vårdpersonals fel.

Häromdagen kom jag på en lösning av problemet med den ohållbara arbetssituationen! Eftersom de dementa på Stefansgården har kontrakt på lägenheterna med fastighetsbolaget Umluspen, och inte med kommunen som det borde vara, så kan ju Umluspens personal ta hand om de dementa under de här tre månaderna som uppsägningstiden är????????
Naturligtvis skämtar jag! Ett ironiskt sådant.
Inte ska vaktmästare och städpersonal ta hand om dementa, men visst är det märkligt att låta denna situation försämra vården för alla vårdbehövande i området?! Det måste få finnas mer än demensvård i Tärnaby. Det finns andra gamla och sjuka och vårdbehövande som också har rätt att kräva bra omhändertagande!

I natt ska jag vara ledig, jag ska på politisk utbildning i Storuman i morgon.
Det blir nog en både lärorik och långtråkig dag i morgon misstänker jag.
Men vad som helst är bättre än att gå till jobbet just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.