Marianne Johansson, Mosekälla

Kanske löser det sig!

Var på möte med facket och chefen och nattkollegor i går.
Det var ett bra möte tycker jag, på ett eller annat vis löser sig vår jobb situation, och det känns skönt. Endera så kommer det att finnas någon mer på huset om nätterna, eller så får jag byta till dagturer i stället.
Nackdelen med att byta till dag/ kvälls turer är situationen för lilla fröken!
Det måste ordnas barnpassning till henne när hon inte är på förskolan. Det känns lite tungt om man ska behöva slita henne ur sängen och fara iväg med henne även de dagar hon är ledig. Hon behöver sina lediga dagar, hon är bara sex år.
Om jag ska jobba dagar/ kvällar så är det mycket vi måste få att fungera på annat vis. Det är nämligen så att min karl har till vår stora glädje, äntligen fått jobb! För första gången i sitt 53 åriga liv ska han offentligt jobba med det han utbildade sig till en gång i livet, han är i Hemavan och bygger hus.
Det har varit bekvämt när han varit hemma, då jag jobbar. Men det är en katastrof för ekonomin, och det blir jätte tungt för hela familjen rent psykiskt.
Min karl är inte utan jobb hemma, han jobbar jämt, men det betalar sig dåligt, och det är psykosocialt fördelaktigt att komma ut bland jobbarkompisar. Det är också en av anledningarna till att jag inte trivs med ensam jobb. Jag vill kunna surra med jobbarkompisar.
Av den anledningen är det förstås också roligare att jobba dagar och kvällar. Ja, vi får se, det passar mig bättre att jobba nätter, det passar familjen bättre. Men jag står inte ut med den arbetssituation som är nu.

Har hört på radio och tv om hur landstinget behöver spara pengar. Jag vet att våra akutplatser här i Tärnaby varit hotade tidigare. Jag kan känna en rädsla/ farhåga för att det som nu utspelar sig med vårdavdelningen som inte kan öppna för fullt på grund av ofullständig nattbemanning, inte precis gynnar akutplatsernas existens. Vill landstinget ta bort dem, så får dom fog för det nu.
Ja, den här försenade flytten är någonting som fler av befolkningen borde fundera över, för det kan faktiskt påverka sjukvården för oss alla här i området.
Man ska inte bara stirra sig blind på demensvården, vi behöver annan sjuk och åldringsvård också.
Och med övertygelse om att vården för de dementa inte alls blir sämre på Granhöjden, snarare tvärtom, så är detta kvalificerat vansinne!

Vansinne är det också att sommarstänga BB i Lycksele för att man inte får barnmorskevikarier till Umeå! Stäng Umeå istället, Umeborna får inte alls lika långt som mammorna härifrån skulle få om de måste åka till Umeå. Varför ska allt alltid vara så bekvämt för stadsborna?

Nu börjar det snöa, skit också. Äldste sonen är ledig i dag och skulle ju ut och köra nya skotern. Inte för att jag tycker om när han åker i väg ensam.
Jag ska i alla fall ta itu med städningen. Jag ska ju jobba i helgen, och då känns det bra att göra bort städningen i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.