Marianne Johansson, Mosekälla

Fel tid att bli kommunpolitiker!

Var i Storuman i går då FKU nämnden hade möte.
Jag konstaterade definitivt att jag klivit in i politiken vid fel tillfälle!
Storumans kommun är en kommun utan pengar! Det förra kommunstyret har kört ekonomin så långt i botten som man bara kan! Och med befolkningsminskningar och den nuvarande regeringen som kraftigt skurit ner på anslagen till kommunerna, vete tusan hur vi ska snickra ihop det?? Det kommer att bli tjärva fyra år framåt, och vi kommer att måsta säga nej till det mesta, och det riskerar att fler människor flyttar från kommunen, och ingen vill flytta in, vilket i sin tur innebär ännu mindre pengar! Ja, det är ingen ljus framtid för Storumans kommun precis, trots gruvor och andra positiva jobb trender.
Folk som inte förstår hur illa ekonomin för kommunen ser ut kommer att bli arga! Folk som förstår att förra kommunstyret spelat bort alla pengar på att ex köpa flygfält som kanske kommer att läggas ner, kommer att bli arga!
Och det är klart att det är vi som nu sitter i nämnderna som kommer att få ta stryk för besparingar som kanske måste göras.
Är jag pessimistisk? Ja, tyvärr ser jag ingen anledning att vara något annat.

I går kväll regnade det, och i natt verkar det ha snöat lite. Det verkar mulet västerut, så det kanske inte blir riktigt samma kalas väder som det varit de här dagarna tidigare. Nu börjar det att snöa igen.
Jag ska ägna dagen åt att röja upp här hemma, sedan ska jag nog åka ner till Tärnaby och fara och handla med min mor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.