Marianne Johansson, Mosekälla

Glad Påsk!

Vilket skit väder!
Och det ska bara bli värre!
Skulle lika gärna kunnat jobba hela helgen, då har det då funnits sköterskor på huset också.
Det känns rent ut sagt fördjävligt att gå på i kväll!
Men vad ska jag göra?
Det är bara att försöka bita ihop.

Lilla fröken och jag har varit ute i grisvädret och försökt ta lite påskris.
Det var inte kul, men tradition är tradition! Påskriset ska in.

Såg i gårdagens folkblad att Elisabeth Karlsson fortsätter valkampanjen för att få behålla Stefansgården. Hon skriver att det är ett fint boende, ja, jag håller med. Därför ska där bo människor som verkligen ser hur fint det boendet är.
Och det pågår ett arbete för att få till stånd ett seniorboende på Stefansgården. Trots att flera stycken, politiker och andra bl.a. Elisabeth säger att det inte finns något intresse för Stefansgården som seniorboende så har det nu visat sig att det finns det visst! Så där ser man hur långsiktigt Tärnaby sossarna arbetat med äldres behov av boende och social gemenskap i Tärnaområdet! Ändå tycker jag att gårdagens debattartikel är lite mera på defensiven än den förr hon skrev.
Ja, alla politikerna vet ju att det inte går att behålla Stefansgården som demensboende i nuläget. Sedan kan man förståss tycka vad man vill om det.
Jag vill också att våra dementa ska ha bra boende. Jag kan inte se någonting som talar emot det med det nya boendet på Granhöjden.
Dessutom vill jag att alla äldre ska ha bra vård och omsorg. Det tycker jag inte att Elisabeth och de som står bakom henne verkar för, trots att de påstår det.
Jag vet faktiskt inte vems behov som är i deras fokus, för de dementa får det inget sämre nere på Granhöjden!
Och efter den ekonomiska redogörelsen som vi i FKU nämnden fick förra torsdagen, så ser jag ju att tack vare den försenade flytten kommer omsorgsnämnden att måsta strama åt ännu mer, de ligger redan dåligt till. Hela kommunen går back med 3 miljoner.
Och om omsorgsnämnden tack vare den här försenade flytten tvingas dra i tjänster, vart har då Sossarna hamnat i sin påstådda vilja att ordna en bra äldreomsorg för ALLA äldre i kommunen?? Nej, du tack, de tror att de ska vinna röster på detta, det handlar inte om något annat. Men snälla Sossar, det är tre och ett halvt år kvar till nästa val! Ni behöver inte starta valkampanjen redan nu!
Nej, vi Granhöjdare ids inte svara Elisabeth Karlsson den här gången, det tjänar ingenting till. Vi måste tänka på att efter första juli ska vi dela fikarum, och detta bäddar inte för något bra fikaklimat. Och vi, jag tror jag kan påstå alla Granhöjdare, vill ha ett bra arbets- och fika klimat med våra kollegor från Stefansgården. Vi glädjes åt att de flyttar ner till oss med sina boenden!
Vi välkomnar dem.
Och jag har ju kommenterat hennes artikel här och nu.

Lilla fröken målar påskägg att hänga i riset.
Det blir så fint.
Hoppas jag överlever de här två nätterna jag har framför mig nu.

Glad Påsk på er allihopa!

En kommentar

  1. kattis

    Detta handlar inte om sossar ! Utan klantiga tjänstemän i kommunen samt högre politker med ingen fingertopp känsla.
    Men jag kan förstå att personal kämpar för sitt var dom just befinner sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.