Marianne Johansson, Mosekälla

Jobba i motvind

Sitter här och dricker kaffe och tittar ut på det trista vädret.
Det snöar och är allmänt grått.
I går var det däremot soligt och fint. Äldste sonen är ledig i dag, och då brukar det vara dåligt väder. Han och grannarspojken pratade i går om att fara ut på skotern, det skulle de inte ha gjort.
Men det ska visst bli bättre till helgen, då jobbar äldste sonen.

Var uppe i går kväll och åt äppelpaj och glass hos grannarna.
Det blev nästan som ett byamöte då hela majoriteten av byns innevånare var där. Det var då förutom grannarna, jag och min karl, två till. Ja, vi är ju inte så många innevånare i den här byn, men vi trivs rätt bra med varandra, och det är skönt.

Fick en hel lunta papper i går från kommunen i går. Det var årsredovisning och sådan trevlig läsning. Det är kommunfullmäktige på tisdag i Storuman. Där finns det nu någonting som kallas frågestund, då får kommunmedborgarna ställa frågor till politikerna. Jag hoppas att de här anhöriga som vägrar att flytta på sina dementa gamla här i Tärnaby, tar chansen och åker ner och ställer frågor till politikerna då!
Med i dessa papper var också lite framtidsversioner för kommunen.
Det blir kärvt, och det är viktigt att stoppa utflyttningen från vår kommun. Vi måste försöka ta tillvara de möjligheter vi ändå har.
Ska folk bo kvar är det viktigt att det finns jobb, för att kunna skapa jobb behövs kapital, vilket vår kommun inte har.
Om jag ser till min egen arbetsplats, så finns det just nu inga vikarier.
Ja, det finns ingen som kan leva på att gå och vänta på att telefonen ska ringa så att man får jobba några timmar här och där. Då skaffar man annat jobb och kanske flyttar man! Detta skapar problem, även för oss som har tillsvidare anställning, vi kan aldrig vara ledig något extra.
Till slut finns ju risken att vi också tröttnar och blir sjukskrivna eller säger upp oss och flyttar!
Detta är ett stort problem.
Ingen kan leva kvar här och leva på luften, och det är också svårt att känna att man aldrig kan ta extra ledigt när man behöver det. Ja, att känna att man inte ens kan vara sjuk, fast man är det.
Regeringens jobbpolitik hjälper oss föga!
Risken med den är bara ännu större för att ungdomarna flyttar.
Kraven som ställs nu på arbetslösa kommer att tvinga ungdomar att flytta.

Nä, nu ska jag göra någon nytta innan jag äter lunch.
Jag behöver röja och ta reda på lite kläder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.