Marianne Johansson, Mosekälla

Valborgsfirande?!

Nu har jag jobbat av två nätter i hundveckan! Skönt, nu är det bara helgen kvar, och nu har sköterskorna börjat sova på huset, så livet känns genast mycket lättare. Ja, jag jobbade valborg, så jag var inte ute och söp och slogs som så många andra verkar ha gjort. Vår näst äldste son blev attackerad i Umeå, när han frågade några ungar varför de pissade på hans bil! Han och hans flickvän blev kallade "rikemans ungar" då de hade råd med en sådan bil. Ja, vad ska man säga? Men det är i alla fall första gången som någon av våra barn blivit kallade för "rikemans unge". Flickvännen som vuxit upp med en ensamstående mor, hade nog heller aldrig blivit kallad något sådant. Det är faktiskt lite humor. Men samtidigt så oerhört tragiskt! Dessa barn är loosers! Och ingen verkar bry sig! Inte verkar de själva heller förstå att det finns ett annat bättre sätt att leva, men att man själv måste kämpa för det. Hur ska man få dem att förstå det? Det känns som en hopplöst förlorad generation! Och jag blir så förb? på alla föräldrar som sagt upp sig! Att vara förälder är ett livslångt ansvar, man ska fostra och stödja sina barn till bra liv! Det är en förälders skyldighet. I detta ingår att bry sig om och sätta gränser. Jag tror att ungar som är ute och gör bort sig, som ex de här ungarna som vår son träffade på, bär på en massa ilska mot vuxenvärlden, främst föräldrarna som sviker dem. Ilska som de tar ut mot oskyldiga människor!
Det är ungar som inte "orkar" gå till skolan, och ingen förälder manar på dem heller, och hur blir då vuxen livet? De är utslagna långt innan de är där.
Det är så oerhört grymt och tragiskt.
I Hemavan är det mogna män i 42 års åldern, som går runt och spänner sig och försöker dra igång slagsmål. Det finns en viss humor, men också tragik även i det. En förälder som abdikerat?

Första maj passerade utan att vi var och demonstrerade.
För trettio år sedan var vi i Storuman och demonstrerade, det var så vi träffades, min karl och jag. Trettio år, ett helt liv!
Det låter inte klokt! Jag har levt med min karl i trettio år!

Det är ganska fint väder i dag. Blåsigt, men solen skiner.
Känns skönt att vara ledig i kväll. Min mor är i Lycksele och opererar sin gråstarr i dag, så nu ska hon väl snart se som en hök!
Nu ska jag försöka få undan lite jord från golven. Det är inte klokt vad det dras in i dessa tider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.