Marianne Johansson, Mosekälla

Kakubak

I dag har lilla fröken och jag bakat "kakun". Jag är imponerad av lilla fröken! Jag trodde att hon skulle tröttna snabbt, men det gjorde hon inte! Hon fick till en hel del fina smörgåskakubitar! Annars har jag bara varit trött och bedrövad i veckan. Det är inte så bra med min mor som vi skulle önska, och kunna förvänta oss att det var. Hon kan inte promenera som hon är van och som hon vill utan att få kärlkramp! Hon har varit till doktorn här i Tärnaby och fått starkare medicin, men hon är ju för tusan nyss opererad mot detta, och de säger ju att operationen gått bra och allt ser bra ut! Vad är då detta?! Ångest och rädsla? Ja, det är vanligt efter sådana här pärser, men tydligen så tror då inte läkaren på det, och min mor är inte heller precis den ångesfyllda och ängsliga människan.
Nej jag skulle vilja säga att "klåparna" till hjärtkirurger i Umeå måste ha missat någonting! Ja, visst det kanske var orättvist, de är ju så skickliga de där thoraxkirurgerna. Jag tror nog att de är det, men de har uppenbart inte lyckats med min mor, vilket är fruktansvärt för henne och oss! Och jag undrar över det här snacket om att kvinnors hjärtproblem inte tas på alvar! Det är lättare att vara man och ha hjärtbesvär. Män som får en hjärtinfarkt akutopereras omgående, mamma fick vänta en vecka. Hur länge hon får vänta nu innan hon blir ordentligt undersökt och åtgärdad med vad som nu måste göras, återstår att se. Jag tvivlar på att det händer någonting före hösten. Hon är ju inte i någon attraktiv ålder heller, sett ur samhällsnytto-synpunkt. Hon är ju pensionär och kostar ju bara, så det plus att hon är kvinna stärker kanske den negativa positionen för henne. Men för oss är hon en oerhört viktig person, och jag blir väldigt arg och ledsen över att hon inte mår bra efter det hon gått igenom i vinter.
Ja, ja det löser sig nog, men det är bara så fruktansvärt jobbigt!

I övrigt mår vi bra. Lite snuva och sådant, lilla fröken var hemma från förskolan i måndags, då hon faktiskt hör och häpna, hade feber i söndags!
Hon var ofta sjuk och det var mycket besvärligt när hon var en liten bäbis, men nu är hon alldeles otroligt frisk! Nu i dag har hon ledig dag, hon är lite snorig, men inte värre än så.
I går var jag och fick en timme massage av nacke och rygg, vansinnigt skönt!
Jag fick ett presentkort av familjen när jag fyllde år, så det är det jag bränner nu. Jag kunde inte fått en bättre och mer behövd present!
Jag ska önska mig det varje år.
Efter massagen åt jag lunch med äldste sonen på värdshuset i Tärnaby.
En riktig lyxdag!

I morgon har vi nämndmöte här i Tärnaby!
Jag tror att vi ska ha två möten i år här i Tärnaby! Det är otroligt orättvist fördelat! Men det är väl jobbigt att åka från Storuman och hit!
I helgen som var firade man Anja och Jens. Jag jobbade så det blev inget firande för mig inte. Men detta är en trevlig vårfest för Tärnaborna. Det hade varit mycket folk ute, och väldigt städat och trevligt efter de rapporter jag fått. Tommy Nilsson var här och sjöng, jag skulle ju gärna ha gått och lyssnat på honom.
Jag har läst boken "längst Fjällvinden" Jag hade inte tänkt läsa den då jag trodde att den bara handlade om klubben, och jag är inte så intresserad av den.
Men jag upptäckte att boken handlade om så mycket mer. En riktigt trevlig och underhållande bok faktiskt, kan rekommenderas!
Det står en hel del om "vanliga" Tärnabor i den faktiskt!
Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och göra mig en kakusmörgås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.