Marianne Johansson, Mosekälla

Har just vaknat efter min andra natt

Har just vaknat efter min andra natt.
Familjen är på begravning. En granne här borta i byn har lämnat jordelivet. Det kommer att bli tomt efter honom. Han var som en klurig farbror, som det alltid var väldigt trevligt att träffa och språkas vid.

Det är soligt och fint väder i dag, men jag tror inte att det var så varmt.
Har inte varit ute och känt efter så noga.

Näst äldste sonen har köpt hus fyra mil utanför Umeå!
Tja, det blir ju spännande att åka ner och se på det. På bilderna på datorn ser det väldigt fint ut. Hoppas nu bara att det blir bra, att de trivs och att de klarar av det tillsammans.

Jag skulle nog inte kunna skriva här i dag utan att beröra skolavslutningen, och den fruktansvärda bilolyckan som lamslog hela tillställningen.
Vi hade nyss kommit ut ur kyrkan när vi fick veta att en av våra ungdomar, äldsta dotterns pojkvän, kraschat våldsamt med bilen och var på väg i ambulanshelikopter till universitets sjukhuset i Umeå!
Det kändes som om benen skulle ge vika! Det kändes så ofattbart hemskt!
Äldsta dottern chockades och blev förstås rädd och jätte ledsen. Jag talade med pojkvännens far, och blev i alla fall något lugnad.
Han var vid medvetande och kunde röra på sig själv.
Helgen har fortsättningsvis präglats av denna olycka, självklart. Ja, faktiskt har stora delar av livet i bygden påverkats av olyckan. Folk är chockade och bedrövade. Dotterns mobiltelefon gick varm i fredags kväll, oroliga och ledsna kompisar hörde av sig hela tiden. Vi tänker alla på hans familj, syskonen, föräldrarna. Det är absolut inte svårt att tänka sig in i föräldrarnas våndor, man är själv förälder. Barnen är vår mening här i livet, det är vår värsta mardröm att någonting ska hända dem. Det är trevligt när barnen klarar körkortet, men samtidigt så börjar fasorna av att veta att man har dem ute i trafiken.
Som vi förstår så går detta vägen för pojken. Han lever och kommer att bli återställd! Och i sådana här situationer kan man faktiskt inte annat än att tacka Gud!

Jag har en natt kvar innan jag går på långledigheten.
Det känns skönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.