Marianne Johansson, Mosekälla

Vi slåss ve ’åtä’

Så var den här midsommarhelgen på till ända. Det är varmt och skönt fast det är mulet, och "åtä" gör att det är omöjligt att vara ute.
Åtä är för den oinvigde mygg, sviarn och knortn.
Jag är glad att jag kan gå in, det är värre för djuren som måste vara ute.

Midsommaraftonen slogs vi vilt ve åtä! Det förtar glädjen av att sitta ute och mysa om sommarkvällarna. Vi har haft flera sommrar här i Mosekälla med lite åtä, men nu verkar de vara på plats igen.
Tråkigt, men så är det.

Läste i tidningen om de här ungdomarna, nä jag vill nog heller kalla dem för barnen. De här barnen i Umeå som har slagit och sparkat på oskyldiga människor i vinter, och som nu åkt fast. En uttrycker sig som så att han har sparkat på en människa som man sparkar på en fotboll! Vad är det som har gått snett i de här barnens liv?
Endera måste de vara födda med något fel i själen och huvudet, något som måste behandlas med mediciner, eller så har de behandlats på ett sådant sätt att de är trasiga i själen och bär på så mycket hat och ilska som de bara måste få ur sig.
Ja, jag vet inte, men någonting måste ha gått väldigt fel i deras unga liv.
De behöver all vård och hjälp de kan få.
Våra barn kan också ställa till med dumma saker, men aldrig skulle de sparka på en oskyldig människa som man sparkar på en fotboll!

I dag fyller näst äldsta dottern 15 år.
Hon sommarjobbar på dagis, så vi får fira henne i kväll. Jag och min karl var uppe i morse och gav henne presenterna. Alla de dyra presenterna?????.
Nja, men hon fick ett par foppatofflor som hon ville ha.
Näst äldsta dottern gick jag över med i fyra dagar innan hon behagade födas. Hon är fortfarande lite sen i vändningarna. Hon var också störst av barnen som nyfödd. Men sedan har hon alltid varit späd.
Vi brukar säga att hon är i sin egen lilla värld. Det är inte mycket runt om som stör henne när hon håller på med någonting. Hon har alltid varit väldigt snäll, och det är hon fortfarande. Men ändå är hon ganska tuff! Hon klarar sig.
Skulle hon komma bort någonstans, så skulle hon hitta tillbaka, utan att bli ängslig. Man kan läsa henne som en öppen bok, och hon har alltid varit väldigt ärlig på sitt lågmälda tillbakadragna vis. Hon är en ljuvlig unge, vår näst äldsta dotter! Och vi får ha henne hemma hos oss en vinter till, innan hon ska på gymnasiet. Hon vet ännu inte riktigt vad hon ska ta sig för efter grundskolan, ja, det är ju inte lätt. Hon är intresserad av musik, hon spelar elgitarr själv, men det är inte så lätt att bygga upp sin framtid på det, speciellt om man bor i Tärnaby. Ja, vi får se, kommer tid kommer råd.

Jag ska gå och se till att ungarna får i sig något matnyttigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.