Marianne Johansson, Mosekälla

Soligt och fint i dag också!

Soligt och fint i dag också.
Ungarna ska iväg och bada, ja, hej och hå.
Inte tror jag att det är badvatten än på ett tag för min del.

Sju arbetsnätter kvar till semester!
Jag längtar. Ändå så är det helt annorlunda nu att gå till jobbet, nu när ÄNTLIGEN demensboendet har flyttat in.
Även om vi inte kan jobba tillsammans hel natten så vet man att det finns en kollega där bakom dörren. Vi kan ta en kopp kaffe tillsammans, och vi kan kanske hjälpa varandra, man är i alla fall inte lika ensam som tidigare. De två nätter jag jobbat direkt efter inflyttningen har varit otroligt lugna på boendet, men det kommer förstås att variera, det har det alltid gjort.
Det har varit väldiga klagomål på att de dementa skulle förlora sin fina uteplats i och med flytten. Jag har sett hur man kan göra en fin uteplats för dem på detta nya ställe. Visst finns det skavanker, men ingenting som inte går att ordna till och förbättra! Jag är helt övertygad om att detta kommer att bli jätte bra för alla parter, bara allt får landa. Det är förstås omtumlande för personalen som jobbat på ett och samma ställe i 15 år och nu måstat flytta in i nya lokaler, dessutom är alla i stort behov av semester nu, men det blir bra. Vad jag tycker är dåligt är att saker som skulle ha funnits på plats inte gör det. Man har haft tid på sig att sätta in persienner och sådana saker, men det är ännu inte åtgärdat. Vems felet är vet jag inte, men dåligt är det.

Här hemma målas huset om.
Lilla fröken deltar aktivt i arbetet, eller??
Hon har satt på sig en klocka för att kunna hålla reda på rasterna.
I går hann hon bara få på sig målarkläderna före första rasten.
Henne ska vi sätta in nästa gång vi ska förhandla fram nya avtal!

I lördags var vi ner till Storuman och gick på marknaden. Det var en hel del knallar tycker jag, ungefär det samma som brukar finnas på marknaden här.
Vi handlade lite godis. Ungefär vad vi brukar göra på markander.
Vi stannade inte på dansgalan, även om jag skulle haft lust att lyssna på Arvingarna. Tänk om de kunde ta hit en sådan orkester på gränshandelsmarknaden! I år är attraktionen på Tärnamarknaden Sandra Dahlberg! Inte tror jag att det är så många som har lust att betala 150- 160 kronor, eller vad det nu kan kosta, för att gå in och lyssna på henne! Så stor är hon inte! Jag ser en nedåtgående trend för Tärnamarknaden, tyvärr!
Det är inte handeln som felas, det är utbudet av nöje på kvällarna. Det är mindre folk på dansbaneudden! Förut brukade köerna ringla sig ner till parkeringen vid insläppet kring 9- 10 tiden på kvällen. Det ser man inte längre. Förut var parkeringen full av parkerade bilar, det ser man inte heller längre.
Förut var det smockfullt med folk inne på udden, nu är det glesare.
Och jag tror att orsaken till det är för dåliga artister och för dyrt inträde.
Anledningen till det är, tror jag, dåligt engagemang från arrangören IK Fjällvinden. Jag tror att Fjällvinden behöver hjälp att organisera Tärnamarknaden för att det ska bli en fortsättning. De måste släppa in andra aktörer och låta dem tjäna pengar på arrangemanget. De måste sluta vara så giriga! De tar död på Tärnamarknaden annars!
Precis som man tagit död på midsommarfirandet och alla andra sommardanser på udden i Tärnaby. Förr var midsommar en storhelg i Tärnaby. Det var dans två kvällar, och massor med folk båda kvällarna. Det var fler danser på udden hela sommaren. Nu är det bara under marknaden det är dans där, och jag befarar att det snart också är slut, och då är det frågan om själva marknaden överlever?
Dansbaneudden i Tärnaby är enormt fin, en turistattraktion faktiskt, men den utnyttjas inte för trevliga logdanser, vilket är oförklarligt och enormt tråkigt?!

Nu ska jag gå och göra någon nytta istället för att sitta här och blogga.
Ha en skön dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.