Marianne Johansson, Mosekälla

Marknadshelg i Tärnaby

Marknadshelg i Tärnaby, kallt, soligt men mycket folk.
Helgen inleddes mulen och mycket kylig, och med en tragedi där en bygdens son och en annan länsbo drunknade på en fisketur. Sådana händelser skänker alltid förstämning i bygden. Här känner alla varandra. Våra tankar finns hos familjerna som drabbats så fruktansvärt hårt.

De har gjort om lite med placeringen av marknadsstånden, något som gjorde en del knallar så sura att de åkte hem, har jag hört. Tråkigt, men de marknadsbesökare jag pratat med tycker att förändringen var bra, då man kan gå runt på ett annat sätt.
Vi har varit ner på marknaden i två dagar nu, vi ska nog ner i dag också, men vi var ute i går kväll på dansen, och tog en del öl och cider. Jo, nog skulle vi kunna köra bil, men av princip så kör vi inte bil dagen efter en fest. Man får ställa det så att man inte behöver det, det är så onödigt, och tänk om man inte är så nykter som man tror? Tänk om man skulle förorsaka en olycka p g a oskärpa med anledning av alkoholpåverkan! Det skulle vara svårt att leva vidare med.
Så vi väntar på att bli hämtade av sonens sambo, som var chaufför i går kväll.

Man träffar otroligt mycke folk sådana här helger. Både på markanden och på dansen. Det är faktiskt riktigt roligt.
Det är verkligen en helg när Tärnaborna förlustar sig och det behöver vi.
Det är också en helg som är bra för affärerna på byn, och för turister som besöker området. Det är viktigt att marknaden blir kvar, och gärna att den växer. Men jag tror inte att den gör det om det bara är Fjällvinden som ska stå för arrangemanget. Det måste bli bättre artister, mera drag i nöjesutbudet, och det måste finnas kring arrangemang. Förr var det alltid folkrace på marknaden, det var också dragkampstävling mellan Norge och Sverige, och det var fotbollsmatch. Allt det är det slut med, jätte tråkigt!
Tärnaby behöver den här helgen i sin besöksnäring.
Tärnaborna behöver marknaden.
Den är viktig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.