Marianne Johansson, Mosekälla

Vackra och snälla Mosekälla

Vackra och snälla Mosekälla, ja, det finns fler bra slogan varianter på vårat boställe.

Annars är det måndag i dag, om jag inte haft semester så hade jag vakat av i morse, och ska nu vara långledig i nio dygn, härligt!
Yngste sonen och hans far skruvar i traktorn i dag, det är inte något vidare när man är mitt i slåtten. Tyvärr är det inte så mycket att göra åt, det är bara att ta det som det är.

Själv försöker jag få någon ordning här inne i huset, vilket jag faktiskt undrar om det egentligen är någon mening med? Det ser ju lika jäkligt ut nästa dag igen.
Nog finns det väl roligare saker att göra när man är ledig?
Absolut!
Första etappen av altanen är färdig, jag har redan provdansat på den, och det var mycket roligare än att städa och röja.
Det kommer verkligen att bli bra när allt är klart.
Läsa böcker är också trevligt. Det har jag gjort de här dagarna när jag varit däckad av förkylningen. Men i dag känns det bättre med den, och då finns det aktivare aktiviteter att ägna sig åt.

Det har drunknat en man till här i området. Den här gången är det ingen vi känner, men någonstans finns en familj i sorg och chock. Det är olustigt!
Jag tycker att det händer många tragiska olyckor i vårat land i sommar!
Både på vägarna, och här i Tärnafjällen har nu tre människor drunknat inom loppet av drygt en vecka!

Grannarsfolket åkte på sin årliga minisemester till Namnsskogan i Norge i dag, måtte de få en trevlig tur, och komma hem helskinnade.
Jo, det är klart att de gör.

Det ser lite regnsjukt ut tycker jag, det är nog bäst att kolla in tvätten. Det är onödigt att den regnar ner om den hunnit torka. Läste på nätet att det snöat i Härjedalen, så vi ska inte klaga om det regnar lite. Det har varit en underlig sommar hittills. Inget bra väder någonstans, jag tycker faktiskt ändå att vi verkar ha haft det ganska skapligt, än om jag inte badat i sjön.
Men nog måste det vara någonting helgalet när delar v världen håller på att steks ihjäl och andra delar svämmas över! Jag tycker att det verkar tyda på en obalans på jorden. Och nog tror jag på att det handlar om att det är vi människor som förstör vår planet. Det enda som gäller i dag är att tjäna pengar och leva bekvämt, och det kostar på. Vi människor är jätte rädda för att förlora på bekvämligheten, därför accepterar vi kärnkraften, trots att vi vet hur farlig den är. Vilka förödande konsekvenser det får om det händer en olycka. Vi hävdar att olyckor inte kan hända här i Sverige. Vår kärnkraft är så ren och säker!
Nej, kolkraft och vattenkraft är inte heller bra, det förstör också jorden, men kärnkraften är knappast lösningen.
Är det inte dags att på alvar börja fundera över hur vi vill ha det på vår jord? Hur vill vi lämna över den till kommande generationer?
Det är hög tid att tänka efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.