Marianne Johansson, Mosekälla

Glöm inte att rösta!

Just nu tittat solen fram 0ch man kan skönja en blå himmel mellan de blygrå molnen. Traktorn är sönder skruvad, och man väntar på reservdelar.
Reservdelsföretagen jobbar för högtryck, men där har man semestrar och minskad personalstyrka. Lite konstigt att man lägger upp det så när man lever på att leverera reservdelar till jordbruksmaskiner! För när blir det maskinhaveri för bonden, om inte under slåtten?
Klart att personalen på dessa företag också måste ha semester, men då kanske man måste lära upp och ta in bra vikarier?
Ja, ja de gör nog så gott de kan?

Läste en artikel i går i VF, tror jag att det var. En kamratstödjare i Umeå klagade över att personalen på akuten på NUS inte fort nog tagit sig an den alkoholiserade personen som var i mycket dåligt skick, och behövde akutvård för alkoholförgiftning, som kamratstödjaren tagit dit. Han menade att sådana personer var tvungna få omedelbar hjälp medan motivationen att få hjälp fanns kvar hos personen. Nu befarade han att den alkoholiserade människan supit ihjäl sig. Ja, visst är det frustrerande, men personalen på akuten på NUS hade säkert fullt upp även om kamratstödjaren inte såg det. Problemet när det skälls på sjukvården är ju att sjukvården sällan kan försvara sig rättvist p g a sekretess.
Ska man prioritera en alkoholförgiftad person före en hjärtsjuk eller på annat vis alvarligt sjuk eller skadad person?
Det har varit mycket klagomål på just akuten på NUS, jag känner i maggropen att det är många gånger orättvist. Det är länge sedan jag själv varit patient där, men jag har haft en son som jobbat där, och utan sekretessbrott så vet jag att de minsann gör rätt för lönen!
Visst ska alkoholister som behöver akutsjukvård få den som alla andra, men jag tror faktiskt att personalen på akuten kan avgöra hur de ska prioritera!

Äldst dottern har svår huvudvärk! Kanske är det någon släng av förkylning det också, men det är obehagligt när folk har så ont i huvudet. Måste hålla ett öga på henne, hon kanske måste till doktorn?

Min karl, yngst sonen och näst äldsta dottern är uppe i skogen och skjuter på fläcken. I fjol höst hade vi hit en man som besiktigar skjutbanorna, och han gick igenom säkerhetsaspekterna på de ställen där min karl och ungarna håller på och skjuter. Så nu är det okey på riktigt, och polisen behöver inte rycka ut så fort de tränar att skjuta. Det besparar polisen en massa onödiga utryckningar och bortkastad tid, det besparar oss en massa obehag och det sparar på skattebetalarnas pengar! Det känns verkligen jätte bra!
Man har rätt att skjuta utanför tätbebyggt område på sin egen mark. Men naturligtvis så har man skyldigheter med det, det är ex aldrig tillåtet att skjuta någon! Man ansvarar själv för säkerheten, och självklart vill man ju inte skada en annan människa! Även om det är någon man inte är så förtjust i !
Vi har dock blivit anmälda vartenda år på senare tid när vi utövat de skjutmoment som är tradition och övning för oss, trots att de utövats säkert.
Så därför var det väldigt bra med den här mannens inspektion och utlåtande.

Nu ska jag laga lunch till alla mina skjutglada!
Ni glömmer väl inte att gå in på Västerbottensnytts hemsida och rösta på den bästa byasloganen "Frisk och kry Tärnaby"
Det behövs! Den ligger hjälplöst efter, trots att vi snyggat till siffrorna lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.