Marianne Johansson, Mosekälla

Första älgjaktsdagen

Första älgjaktsdagen, hoppas inga olyckor händer bara.
I går blev familjen fullständig när sönerna samlades inför älgjakten.
Det har varit en hektisk helg med matt tvätt, brödbak, bullbak, Vänstermöte, säckpackning mm
Ja, naturligtvis har jag fått hjälp. Äldsta dottern är en jäkel på att skura mattor! Hon är stark, snabb men ändå noggrann.
Alla mattor är ännu inte skurade, men det värsta är gjort.
Flickorna bakade bullar medan jag var på politiskt möte i Slussfors.
Det luktade härligt när jag sent om sider kom hem. Det var en högst olämplig helg att ha politiskt möte på för visso, får försöka påverka så att det inte blir så fler gånger. Alla helger är egentligen fullspäckade av måste göra saker, man har inte tid med annat. Och den här helgen är väldigt fullspäckad. Det går inte att ha så mycket framförhållning heller faktiskt. Om jag bakar älgsäckskakun för långt i förväg, så är den slut när den ska ätas. Bullar har väl inte behövt bakas, men det är länge sedan jag haft några, och det är trevligt att ha nåt att bjuda på till kaffe när det kommer folk. Även om folk här uppe mest är vana vid en slättkopp.

I veckan jobbar jag "hunnveckan" det vill säga, jag jobbar två nätter, ledig två och sedan har jag helgen. Men allt känns så mycket lättare nu när vi är två på natten. Vi kan hjälpas åt och hålla varandra vaken.
Jag hoppas bara att det går bra att sova på dagen.
Det är viktigt för att man inte ska bränna ut sig.

Det har varit hysteriskt med kantarelljägare här de här två senaste helgerna!
De ser nästan stirrig ut i blicken, de lämnar bilarna hur som helst och rusar besinningslöst i skogen. De hörs också långa vägar. Ingen har lärt dem att vara tysta i skogen för att inte störa de som bor där.
Ja, jag fnissar lite förstulet åt dem, men egentligen så stör de inte. Det är inte ogott dem att få sig lite svamp. Vad som kan vara irriterande är när de parkerar sina bilar utan att tänka på om det är okey att lämna den där!
Det är som att här ute i vildmarken finns inge folk och ingen verksamhet som man måste ta hänsyn till, det är lite irriterande.
I övrigt kan det faktiskt t o m vara lite trevligt med lite rörelse runt omkring, det är ganska lugnt här annars.

Nu ska jag göra lite middagsförberedelser. Man måste ha middagen klar när jägarna kommer hem trötta och sura från skogen, för då är de hungriga. Kanske har de gått flera mil utan att ens ha sett en älg. Min karl brukar säga att man vet inget om älgjakt om man inte har smygjagat i fjällen! Han tycker inte det är nånting att sitta på ett älgpass och frysa och vänta på älgen.
Ja, det är väl antagligen skillnad på hur man ser på det. Men en sak är säker, det kräver sin man eller kvinna att jaga som min karl och hans älglag jagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.