Marianne Johansson, Mosekälla

Stressig Morgon

utvecklingssamtal, och på det en snabb fika hos mormor osså ut och kolla på presenter till lilla fröken som fyller 7 år den 20 september.
Kan ni fatta, hon är 7 år! Det är 7 år sedan vi hade en bäbis! Nej, jag har svårt att greppa detta. Vi har inga små barn längre, ja, ja inte är hon väl så stor, men hon är som sagt ingen bäbis heller.

Det är ruggigt och kallt ute, små regnit och dant.
Skönt att man inte behöver vara ute.
Jag eldar i spisen och koosar mig.
Ska försöka få äldsta dottern att hjälpa mig att skura de sista mattorna i helgen. Skulle kännas skönt att ha det gjort.

I går var jag i Storuman på möte med FKU nämnden.
Ja, det är inte roligt när vi bara måste spara pengar!
Min ståndpunkt är att man kan inte spara pengar på barn och gamla!
Men när det inte finns pengar så är det tyvärr inte mycket vi kan göra annat än att ta fram stor kniven.
Men jag skulle vilja se över den administrativa kommunorganisationen i stället. Jag är helt övertygad om att det finns andra ställen att spara pengar på inom kommunen som kommunmedborgarna skulle märka mindre av.
Det känns inte trevligt att måsta sitta i en nämnd som just nu bara verkar kunna fatta obekväma beslut, för att rädda ekonomin, i en sedan tidigare, illa skött kommun!

Men det är kul att se att skattekontoret i Lycksele blir kvar i alla fall. Lollo Wedbrink har gjort ett alldelens otroligt bra jobb här Grattis till en delseger!
Det är skönt när folk vågar ta tag i saker och ting.

Nu ska jag gå och fika med lilla fröken, som själv tycker att hon blivit stor nu. När jag skryter på henne svarar hon med en självklar min "Ja, jag går ju i ettan"

En kommentar

  1. Helena

    Vad härligt att den lilla människan kan göra en insats och komma till tals. De är med beundran jag ser Lollo få fram sitt budskap i TV.
    Ibland då jag ser på inlandet och fjällen så får man intrycket att vi som bor här inte kommer till tals om vad som berör vår vardag och barn.
    Visst är Tärnaby/Hemavan ett eldorado för vinterturism och fritidssysselsättningar, men då de rör våra barn,ungdommar och äldre så är de sämre ställt. Idag finns det inga lediga 1,2,3 rums lägenheter, de finns inte möljigheten till eget boende och för den äldre flytta till enklare boende. Hör upprörda röster hos anhöringa och bostadslösa dagligen.
    Tärnaby/Hemavan växer men vars ska de som ska bjuda den service som krävs leva?
    Är orolig för ortens förmåga att pressa ut ytterligare service på de få ställerna som finns kvar.

    Våra barn bjuds idag inte på många möljigheter till val på det här viset utan utflyttning är de enda som gäller.
    Vad ska locka dem kvar?
    Kommunens satsningar på fritid är inte många, våra barn och ungdommar är utsatta, se tex på vår ishockyplan som används idag. När blev den besiktigad och setts över.
    Nej de behövs röster från flera Lollo Vebring,om vi alla ska orka klara va den press som samhället och i detta fall turismen ställer. Är ju vårt levebröd men kanske också vår kvarnsten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.