Marianne Johansson, Mosekälla

Kojakt!

Vi har fint väder i dag.
Jag har sovit länge, ska ut och jobba i natt, och sedan har jag städat huset, iförd en röd tröja. Jag ger mitt stöd till demokratidemonstrationerna i Burma, även om ingen ser att jag bär röd tröja i dag.
Jag beundrar dessa demonstranter, och samtidigt bävar jag för vad som ska hända där nere, vem skyddar dessa människor?
På radion förkastade Annika Lanz och karln som pratar med henne, aktionen med den röda tröjan och menade att det nog inte hjälpte folket där nere. Nej, så är det kanske, men kanske får de också veta, via mobiltelefoner ex, att världen stöder deras kamp, och det stärker dem säkert.

I går var jag ute och jagade min karls kor och getter från Blå Vägen.
Först ringde min morbror och talade om var djuren befann sig, och här satt jag utan bil! Mitt i middagsförberedelserna var det också!
Men så kom Mia och hämtade mig och lilla fröken så jag fick beföra in djuren från Blå Vägen.
Det skulle inte vara kul att få någon av dem ihjälkörda, det vore en stor förlust, dels av ett djur som funnits här i några år, och sedan rent ekonomiskt förståss. Vi får ju ingen ersättning av Staten som renägarna får när en ren blir påkörd.
Det är den tiden nu, betet är dåligt och då vandrar djuren i väg i tron att de ska hitta bättre bete någon annanstans. Men det är lite tidigt att ställa in dem för vintern också, det är nog lång vinter då de ska långledas i ladugården.
Så se upp här neri åkroken efter Blå Vägen, bäst vad det är står det kossor och getter där! Tack till alla människor som saktar ner och uppmärksammar oss så att vi kan hämta in djuren.
Och än en gång, jätte tack Mia för hjälpen i går.

Nu är det hög tid att börja laga middag till alla hungriga som kommer hem snart.
Ha en trevlig helg på er allesammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.