Marianne Johansson, Mosekälla

Politisk sörja!

Nu är det lördag igen.
När man är ledig rusar tiden iväg.
Måndagen gick bort i trötthetens och tomhetens tecken. Tisdagen gick bort i olika ärenden nere på byn. I onsdags var jag på nämndmöte i Storuman. Ja, vad ska man säga om det? Pust och stön! Man har lagt ett på tok för stort sparbeting på vår nämnd! Man kan inte spara så här mycket på barnen för det är ju de som får betala när man måste dra in på skolorna. Ingen av oss i nämnden vill ex flytta fyr- fem- sexan från Stensele till Storuman, vi har fått på tok för snäva budgetramar, och kan komma att tvingas ta otrevliga och kontroversiella beslut.
Vi måste helt enkelt få mer pengar!
Diskussionerna kring mellanstadiet i Stensele är bara ett av flera för mig, mycket olustiga förslag, men jag tar det som exempel då det redan är allmänt känt. Just nu ser jag inte mycket positivt inom min nämnd, tyvärr.
Och detta beror banne mej inte bara på löneökningar för oss kommunanställda! Det beror också till stor del på det förra kommunstyrets oförmåga att fatta kloka ekonomiska beslut! Man pratar ofta inom politiken om att städa upp efter den förra regeringen, men vi får verkligen ta hand om det förra kommunstyrets smutsiga byk! Satsningar på ca 30 miljoner på ett flygfält som varit dödsdömt hela tiden! Det handlar inte om vilket flygfält som är bäst lämpat, det handlar om vilket flygfält som har flest resenärer och är minst kostsamt för rikstrafiken, det måste vi inse, vad vi tycker är en annan historia. Gunnarn är för sent ute! Lycksele och Vilhelmina var redan etablerade. Det skulle ha satsats på Gunnarn långt tidigare, ex första gången försvaret ville att kommunen skulle ta över. Politikerna i förra kommunstyret skulle ha insett detta, och inte varit så pinsamt naiva och trott att Gunnarn hade någon chans bara för att det är bäst lämpat. Ja, det är bara en av felsatsningarna förra kommunstyret gjort som vi nu får betala. Och man verkar bara vilja fortsätta! Trots att kommunen har så dåligt med pengar, och trots att det redan finns nationalparker i Sverige att enkelt och billigt studera, vill nu förra kommunalrådet att vi ska göra en förstudie av en nationalpark som delvis skulle ligga i vår kommun.
En förstudie som knappast kommer att ge någon helhetsbild av vad en nationalpark verkligen innebär i form av inskränkningar för oss som bor här, och som kommer att kosta pengar för kommunen, pengar som vi inte har.
Och det förra kommunalrådet kunde häva ett tidigare demokratiskt fattat beslut om att säga nej till denna förstudie, hon fick med sig våra alliansbröder Moderaterna och nu ska denna idiotiska och onödiga förstudie genomföras!
Var finns ansvarskänslan och det demokratiska tänkandet hos dessa kommunpolitiker?! Det känns inte alls bra att sitta med som politiker i denna soppa! Hur ska folk någonsin kunna lita på oss? Jag gick med för att jag hade en barnslig tro att kunna åstadkomma någonting bra, men det är svårt när det ska gå till så här, när man inte ens kan lita på att lagt kort ligger!
Nä, nog om politiken, jag får bara ont i huvudet och magen!
På onsdagskvällen var jag på fest tillsammans med mina kollegor. Det var demensboendets personal som anordnat en taco kväll, och det var jätte trevligt!
God mat och glatt sällskap. Det känns bra på jobbet nu, det känns så bra med det inflyttade demensboendet, och personalen där trivs nog bättre och bättre. Det är inte lätt att flytta och ställa om sig, och arbeta in sig på nytt.
Sedan finns det flera missar inne på demensboendet och på vår avdelning, konstruktionsmissar kan man kanske kalla det.
Tröga dörrar, ingen syrgasuttag på akutrummen! Avsaknad av timer till spis på demensboendet, ja, det är jätte mycket sådana här felaktigheter, och detta med syrgasen är väldigt alvarligt, många akutpatienter behöver ju just syrgas. Och man kan ju stilla undra om det inte finns några normer för hur en akutmottagning ska byggas?!
Men frånsett detta så trivs vi, och det kommer att bli bättre och bättre.

I torsdags bakade jag och i går städade jag, det ska jag fortsätta med i dag.
Det är alldeles otroligt vad skit vi dras med!

Nu ska jag gå och äta lite, innan jag drar igång dagens rensning.
Vi måste hinna ner och handla lite lördagsgodis också.
Ha en skön helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.