Marianne Johansson, Mosekälla

SPADER PÅ KOMMUNALRÅDET!

Ta mej tusan tror jag inte att man får spader!!
Så står kommunalrådet i tv och säger att vi ska höja skatten i kommunen för att bygga ett nytt badhus i Storuman för 70 miljoner!!
Jag börjar undra, är Karlén inte frisk??
Han verkar glömma att vi inte får ihop ekonomin som den ser ut i dag?? Vi ska spara 5 miljoner på skolor och utbildning!!
Dessutom verkar han glömma att kommunen består av en Tärnadel också, eller gällde höjningen bara för Storumandelen??
Nej, ta mej rackarn, ska vi styra kommunen på det här viset så är det bara att kasta in handduken!
Hur ska vi någonsin få en vettig helhets politik som är bra för hela kommunen?
Jag börjar undra om det verkligen går?
Nog kan vi höja skatten, vi är väl så illa tvungna, men för de pengarna måste vi försöka att se till att den verksamhet som vi är skyldiga att ge kommunborna fungerar vettigt, som skolor och sjukvård ex.
Jag undrar också varför man inte tagit tag i problemet med badhuset i Storuman tidigare, medan det varit billigare att åtgärda? För detta problemet är ingenting nytt. Badhuset i Storuman har inte tvärt rasat över en natt!
Det verkar som det är många saker i denna kommunen som tidigare politiker valt att se genom fingrarna med. Det verkar som man trott att det ska lösa sig av sig självt, vad är det för konstigt sätt att ta hand om saker och ting?

3 kommentarer

  1. Veronica

    Jag blir så glad när jag läser dina ord. Jag såg exakt samma inslag i TV och tänkte samma sak som du skrev. Ska bli spännande att följa utvecklingen av denna diskussion. Undrar när kommunen ska lägga några pengar på cykel/gångbana i Tärnaby eller varför inte pengar till en hockeyrink, eller pengar till bensin så att någon kan ”sladda till” fotbollsplanen. Ja, varför inte en strålkastare/lyse på fotbollsplanen så barnen slipper ha pannlampa när de ska spela? Hur är det med lekplatser i Tärnaby? Rastplatser? Är inte golvet dåligt i sporthallen? Soptunnor på byn? ..kan rabbla upp hur mycket som helst! Är så sviken av kommunen att jag ska skratta åt er stackare som är kvar här när jag flyttar härifrån. Tur är väl att du Marianne finns som vågar öppna munnen för att skapa debatt. Heder till dig.

  2. Erik-Abel Ejderud

    En kommentar till synpunkterna angående nytt badhus.
    Jag delar Din uppfattnng att vi skall sanera ekonomin innan vi tar oss an nytt badhus.
    Genom åren har det tagits fram flera förslag på badhus. Själv tog jag tillsammans med Åke Gavelin ett förslag, det kunde vara 1993. Detta skulle nyttja spillvärme från isladan, inrymma bl a äventyrsbad, campingreception. mm. Prislappen var 25. 0 Mkr. Det ansågs för dyrt. Alternativet var att Skanska eller Ncc byggt och kommunen hyrt. Inte heller detta ansågs genomförbart.
    För övrigt har jag hört sägas att vår nämnd kan tillföras de pengar som vi var överens om att äska till ramen. Blir spännande att ta del av budgetberedningens resultat den 6 november.

  3. Erik-Abel Ejderud

    Marianne, jag glömde att kommentera eventuell skattehöjning. Min åsikt är att en nödvändig del av pengarna skall användas att stärka utbildning i allmänhet och att utveckla Luspengymnasiet i synnerhet. De får inte användas till att betala gamla ”räkningar”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.