Marianne Johansson, Mosekälla

Tröttsamt!

Jo, Anja är verkligen värd sitt bragdguld!
Förra året kändes det lite som om hon fick det som kompensation för att hon inte fått det tidigare, men på VM i Åre visade hon verkligen att hon var värd det, och värd att få det igen. Efter en ganska mager säsong samlade hon ihop sig till VM på ett sätt som jag tror bara hon kan. Så grattis Anja!

Jag skulle ha varit på katastrof övning på jobbet i dag. Men jag vaknade med en envis huvudvärk i dag igen. Jag har faktiskt legat hela förmiddagen. Min huvudvärk kommer från min bedrövliga nacke, jag vet det, kanske har jag något virus i kroppen, det brukar förvärra nackproblemen.
Och så är jag väl kanske lite stressad över allt jag ska hinna nu på ledigheten före jul!

Lilla fröken längtar verkligen efter julen!
Ja, jag tycker också att julen är trevlig, jag skulle inte vilja vara utan den, men jag vill ju hinna baka lite och pynta och greja.
Och ibland känns det verkligen inte riktigt som tiden räcker till. När jag går på och börjar jobba nästa onsdag så är jag bara ledig någon dag då och då fram till jul. Så jag tänkte göra undan det mesta nu, osså ska man må så här!

Tja, slut på klagandet.
Vi var på möte i Tärnaby angående Folkets Hus i går kväll.
Ja, det blev väl ganska uppenbart för alla som inte förstått det tidigare att politikerna inte är så intresserade av att kommunen ska äga Folkets Hus i Tärnaby. Jo, jag som politiker vill att kommunen ska äga det, och riktigt ensam om det är jag nog inte. Jag tror att med en privat ägare blir hyran så dyr så kommunen kommer inte att kunna hyra lokaler till bibliotek och fritidsgård.
Jag tror att det blir dyrare än om kommunen ägde huset och arrenderade ut vissa saker, precis som man gör på aktivitetshuset i Storuman.
I Storuman äger kommunen både aktiviteten och Folkets Hus, där fungerar det med kommunen som ägare? Men här uppe får ingenting kosta kommunen någonting, ja, så känns det.
Jag tror visst att man skulle kunna driva Folkets Hus i Tärnaby på ett bättre ekonomiskt sätt än man gjort tidigare. Tidigare har det förekommit mystiska avtal med sameteatern som gjort att andra grupper stängts ute från Folkets Hus och intäkter har uteblivit. Nu visar det sig att man inte kan finna några som helst avtal mellan kommunen och sameteatern! Hur har detta gått till? Varför har ingen synat denna bluff tidigare? Det är detta som är grunden till Folkets Hus föreningens konkurs, det är fakta, och det ligger långt bak i tiden och kan inte belastas nuvarande allians i kommunen. Men vad som händer nu hädanefter med Folkets Hus i Tärnaby belastar nuvarande allians styre, och jag tycker inte om det ointresse som jag känner från toppen av det politiska styret i kommunen.

Under den här tiden som fritidspolitiker i kommunen har jag väl fått bekräftelse på vad jag redan visste, detta är inte min grej!
Jag tycker om ärlighet och vuxet sansat resonerande fram till lösningar. Det existerar inte inom politiken!
Här gäller det inte att arbeta för kommunens bästa, utan att rädda sin egen häck och vinna politiska poänger! Ingenting av detta är intressant för mig.
Det förekommer barnsliga personliga påhopp, och lika barnsliga och dumma avsäganden av ansvar.
Varför kan man bara inte försöka jobba för att få kommunen att fungera?
Jag ska inte avgå, inte än i alla fall, det finns ju andra fritidspolitiker som man kan resonera med, men jag är så trött på att man inte kan bete sig som vuxet folk!
Jag har aldrig gillat intriger och rövslickeri!

Nä, nu ska jag gå och ta mig en omgång värktabletter igen. Jag ska orka fara på ett möte i Hemavan i kväll som handlar om Vapstens stopp för skogsavverkningar här uppe, ja håhå jaja, vad ska man säga?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.