Marianne Johansson, Mosekälla

Den andra januari

Så har vi överlevt både jul och nyår, och vardagen tar vid igen.
Nyårsaftonen var vi hemma och firade tillsammans med barnen, respektive och grannarna. Vi smällde iväg alldeles för många raketer och vi skickade iväg några UFO ballonger.
Jag skulle gärna kunna vara utan raketerna! De förstör miljön och skrämmer skiten ur djuren! Barnen tycker dock att det är roligt med dessa raketer, så jag får kompromissa där.
Men för mig personligen får det gärna bli förbjudet.

Såg att det varit en del stök i landet under nyårsnatten. Tråkigt med våldtäkter, misshandel och bråk. Läste om två barn som måstat fly till grannarna då det blivit bråk, vilken "bra" början på det nya året!
Ja, det är inte så kul för allihopa, det är konstigt att folk verkar sträva efter att skapa elände, t o m för sina egna barn!
Visst, det finns människor med problem, men det är djupt tragiskt att vuxna människors problem ska drabba barnen.
Barnen är så utsatta.

I kväll går jag på och börjar jobba igen, ska bli intressant att höra hur kollegan haft det under jul och nyår.

Alltid inför ett nytt år så undrar man ju, vad kommer detta nya året med för nyheter och händelser? 2007 är väl inget år som jag kommer att sakna precis. För oss har det varit fyllt med sjukdom och oro, jag hoppas det blir lugnare på den fronten 2008. Att vi alla får leva och vara friska är den högsta önskan inför 2008. Jag hoppas också att min arbetssituation får vara som den är nu, så att vi inte ska kastas in i nya märkliga omstruktureringar som ska innebära att ingen vet riktigt hur någonting ska bli och se ut i framtiden. Jag har det verkligen toppenbra på mitt jobb nu, men 2007 inleddes ju som bekant inte särskilt bra på den fronten!
Just nu håller jag också tummarna så att de vitnar, för att äldste sonens fyspass i Stockholm ska gå bra, så att han verkligen får börja skolan på Sandön!
Han är frisk och i bra fysisk form, så vitt vi vet, men allt runtom ska ju klaffa också! Han ska flyga ner och hitta dit i tid!

Sedan är det bara att börja tänka på alla födelsedagar, min syster fyller år i morgon, men henne har jag fixat present till.
Nästa i tur är vår näst yngsta dotter som fyller 13 år den 19 januari!
Jag fattar fortfarande inte att barnen blir stora så fort!
Och sedan rullar det på med födelsedagar hela våren.
Man brukar vara lite less på tårta fram i maj, men då får vi också vila våra magar till juni, och sedan blir det lite glesare sommaren och fram mot hösten.
Nej nu ska jag gå och koka mig en härlig kopp med kaffe, det känns som om den ska sitta bra just nu.

2 kommentarer

  1. Ann-Catrin O

    Vill sända ett grattis till den mycket rara syster du har. Dessutom hoppas jag att du fortsätter vara den du är k
    ram

  2. Tove Söderlund

    Hej!

    Du glömde nämna din kära granne som också fyller år i veckan (den 3 januari). Hoppas ni får ha det bra tills vi ses snart igen.

    Kramar från Tove i Luleå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.