Marianne Johansson, Mosekälla

Politiker är de allra oärligaste!

Jag suttit och läst här på nätet om den nya "regeringen" i Storumans kommun. Kristdemokraterna och kommunlistan har gått samman med socialdemokraterna och ska nu styra kommunen. Tja, vad ska man säga?
Politiker är de mest oärliga människor jag har träffat på! Man säger en sak och gör sedan något helt annat.
Titta in på Alltomstoruman.se och se Erold Vestmans hätska debatt med Peter Åberg, och hans negativa syn på Gunilla Lundgren, nu ska de styra kommunen tillsammans! Runar From kallade Erold för pajas! KristDemokraterna är kappvändare, man vill sitta säkert, är konflikt rädda och rädda för att stå upp för det man först beslutat. Har hört att man är villig att ompröva frågan om nationalparkens förstudie, bara för att vara sossarna till lags!
Visst, Gunnar Åström har gjort sina klavertramp, säkert fler än jag vet om. Men nog är det märkligt att de inte skulle gå att räta till!
Vuxna människor ska kunna prata med varandra. Nog tror jag också att han fått klä skott för mycket personliga aggressioner. Det fanns de i vårat dåvarande parti som inte ville ha honom till kommunalråd redan då i början, och det var på helt personliga grunder. Och man har ju rätt att tycka vad man vill om folk, men man ska också som vuxen kunna urskilja saker och ting, man ska kunna skilja på sak och person. Jag behöver faktiskt inte älska en annan människa för att kunna utföra ett arbete tillsammans med honom/henne, visst underlättar det arbetet om man tycker om varandra, men som vuxen ska jag kunna få det att fungera ändå. Det går inte inom politiken. Man säger att Gunnar Åström ändrat beslut sedan han talat med Gunilla Lundgren, Erold inte minst har anklagat honom för det, ja, det är sant och det har retat mig också. Men hur ska det gå nu för Erold då? KD och KL tillsammans är mindre än Socialdemokraterna, det ska bli spännande att se hur KL ska kunna påverka politiken så som man sagt sig vilja göra, det kan bli en mycket tungrörd gryta. Men Socialdemokraterna är mycket skickliga och duktiga på att kväsa motstånd och tysta sina kritiker, åtminstone i den här kommunen, så det ska nog inte bli så stora problem kanske?
Snart är ordningen återställd, alla utom Vänstern nickar med Sossarna!
Vad jag är mest orolig över nu är att utvecklingen i Tärnaby ska stanna av!
Hur ska det gå med de investeringar som planerats?
Kommer Socialdemokraterna att fortsätta det positiva utvecklingsarbetet som påbörjats i Tärnaby? Eller kommer det att rinna ut i sanden? Och nu har de ju chansen att öppna Stefansgården igen! Först ville de ju stänga och flytta, men då de kom i opposition har de ju motionerat om att öppna gamla Stefansgården som äldreboende igen, så de lär väl börja med det, och det behövs sannerligen!
I Tärnaby röstade många sossar på vänstern för att de var besvikna över sossarnas politik, och arga över hanteringen kring Stefansgården. För dessa blir Erolds svek uppenbart när han hoppar av vänstern för att nu samarbeta med just dessa sossar och hjälpa dem tillbaka till makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.