Marianne Johansson, Mosekälla

Barnbarn och politik!

Jag pratade med min sonson på telefonen i går, ja,ja, pratade och pratade, jag hörde hur han gnydde så där som nyfödda gör. Osså fes han så det hördes från Rödånäs ända hit!
Jag har fått bilder på honom också, så jag ser ju att han verkligen finns. Men jag och fastrarna ska åka ner nästa vecka och lukta lite på honom också.
Det känns fortfarande lite overkligt, märkligt på nåt vis.

I onsdags var jag ner på nämnden. Trött och eländig var jag, jag hade ju jobbat natten till. Jo, det var en annorlunda stämning, eller var det bara jag som inbillade mig det? Men tidigare har vi alltid följts åt och lunchat tillsammans bla, så blev det inte nu. Och visst känns det underligt att inte riktigt veta vilka som kommer att sitta kvar i nämnden och inte! Vad blir det för folk som sitter där vid nästa möte?
Förlåt Erold, Ronny och Håkan och alla ni som tycker att de tre gjort någonting bra, jag förstår det inte?
Vad blev det för bra av detta?
Svek, splittring och besvikelse, så ser det åtminstone ut för mig.
Under den här tiden jag suttit i den här nämnden så har jag tyckt att det varit en trivsam nämnd, oftast har vi delat uppfattning, och det har känts som att vi verkligen velat göra någonting bra för kommunens skolor och kulturliv.
Erold har för mig framstått som en reko karl, med sunda åsikter. Både jag och Erold har många barn och vi delar många erfarenheter, vi har samma åsikter när det gäller att stanna hemma och ta hand om sina egna barn. Erold ville införa vårdnadsbidrag, så vänsterpartist han var, hur ska han få till det nu tillsammans med Sossarna? Även om han får med sig KD så lär han bli nedröstad.
Jag har oerhört svårt att se att KL ska kunna påverka politiken alls tillsammans med Sossarna. När vi bildade alliansen talade Kds ledare Erik-Abel om att vara röstboskap till Sossarna, det är vad man nu inriktar sig på!
Ja, jag förstår ingenting!
Alliansen bildades på initiativ från Bengt-Göran och Vänstern.
Syftet var att få tillstånd en annan politik, en politik där HELA kommunen skulle få vara med. Det fanns ett brett missnöje i Tärnaby över den politik som Sossarna och Gunilla Lundgren fört, och som gjort att Tärnaby hamnat i periferin, och Tärnaby samhälle nästan dött ut! Alliansen skulle verka för att jämna ut klyftan mellan Tärnaby och Storuman! Jag tycker faktiskt att vi var på god väg, vad händer nu? Vad jag hört och läst av Gunillas och Karin Malmfjords uttalanden hittills så återgår allt till det vanliga, makten till Storuman.
Jag har alltid sagt att det finns en strategi i Stockholm att dräpa ut glesbygden! Jag tror fortfarande på det, all politik pekar på det. När en liten glesbygdskommun som Storuman bedriver en sådan politik som Sossarna gjort, som inte är utvecklande för HELA kommunen, ja då hjälper man dem i Stockholm.
Sossepolitiker i norrlandsinland som vill ha atomsopor, urangruvor och storkommuner! Det är destruktiv politik och det dräper ut oss!
I stället ska man utveckla, satsa på människorna och jobba stenhårt för vår rätt till avkastningen från våra naturtillgångar! Är det någon norrlandspolitiker som verkligen försökt med det på alvar?
Nej, jag tror inte det.
Gunilla Lundgren sitter med i Länsstyrelsen, regeringens förlängda arm, Stockholms förlängda arm! Flera höga kommunpolitiker i Storuman, och säkert andra inlandskommuner, har haft/ har uppdrag åt Länsstyrelsen, vems ärenden går de egentligen?
Att försöka dräpa ut en kommundel så som Socialdemokraterna tidigare försökt göra med Tärnaby, är definitivt att jobba i riktningen döda Norrlands inland!

Ska jobba i helgen, hoppas det blir relativt lugnt.
Lite lagom är bäst, blir det för lugnt blir man så oerhört jobbigt trött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.