Marianne Johansson, Mosekälla

V-möte i Oltokken

Ledig igen! Skönt!
Jag tror vårtröttheten har tagit mig.
Men det är härligt nu också. I morse när jag åkte hem tittade solen försiktigt fram bakom fjäll listen. Det är ljust och fåglarna kvittrar. Underbart!

Näst yngsta dottern är sjuk igen! Vi har tänkt åka ner och titta på den lille i Rödånäs, jag och flickorna, få se hur det blir med det. Vi kan ju inte åka i väg med en febersjuk.

I går kväll var jag på V- möte innan jobbet.
Jätte kul! Det var ca 30 personer som samlats i Oltokkens gammskola!
Det var bra, och stundvis lite heta diskussioner omkring förstudien av Nationalparken. Ingen i salen ville ha nationalparken, men en tyckte att vi ändå skulle genomföra förstudien.
Han menade att förstudien skulle ta död på alla osanningar om området, b l a att här skulle vara "orörd" natur, där ursprungslapparna bott och levt och haft sina djur i mer än 100 år. Han tror helt enkelt på en objektiv förstudie. Och om jag trott som han skulle jag också ha tyckt som han. Men jag tror inte på någon som helst objektivitet i en förstudie! Jag har aldrig ännu sett något sådant.
En förstudie görs för att folk ska få tro att de varit med och bestämt någonting, i slutändan gör Staten och myndigheterna som de tycker, utan någon som helst hänsyn till folket.
I Stockholm vet man precis hur det ser ut och vilka lagar som gäller här uppe. Det har man fått så mycket information om, och lagarna är stiftade i Stockholm, men man skiter högaktningsfullt i det! Passar det inte Statens ändamål och syften så bryr man sig inte. Det kan bevisas av allt som hänt och händer här.

Snart är det påsk!
Hoppas det blir fint väder när vi ska ut och flyga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.