Marianne Johansson, Mosekälla

Äventyrsbad i Storuman!

I morse hade dottern 39,1 i feber. Så det känns ändå trots allt bra att vi beslutade att inte åka till Rödånäs i går. Det har inte varit kul och vakna där i morse med den febern.
Och i dag får hon sin hostmedicin, mormor ska hämta ut. Jag var och skrev en fullmakt till mormor på apoteket i går, så jag förväntar mig att det ska gå bra.

I dag är det trollkärring väder. Det snöar lätt samtidigt som solen vill bryta igenom. Det är ganska luftkallt.

I dag ska här påskstädas, jätte kul!
Men det känns härligt sedan det är gjort.

I går fick vi en tidning som heter lokaltidningen.
Där stod det om det nya äventyrsbadet som nu har högsta prioritet på kommunens nya majoritets lista.
84 miljoner beräknas det kosta, och då vet man ju att man ska lägga på några miljoner till det, för oförutsedda kostnader.
Nog finns det annat som behöver prioriteras högre!
Man kan lägga mer pengar till bussresor till Hemavan, för eleverna vid Skytteanskaskolan, så att de får den simundervisning de behöver!
På sjukstugan i Tärnaby behövs ett reservaggregat vid strömavbrott!
Folkets Hus i Tärnaby behöver byggas ut och renoveras, skolan i Tärnaby skulle behöva pengar till både utomhus och inomhus miljö, torget i Tärnaby behöver en rejäl ansiktslyftning. Satsa på vårdpersonal, nu dras den ner! Sjukstugan i Tärnaby behöver mer pengar till till- och ombyggnationer, ett nytt akutintag, syrgas på akutrummen, möjlighet att tvätta händerna på sköterskeexpeditionen, större personaltoa på avd. Ja, listan kan göras lång på saker som behöver högre prioritet än ett "äventyrsbad" i Storuman!
Man tror att man ska locka turister till Storuman!
Varför låter man inte de olika kommundelarna syssla med det man är bra på?
Låt Tärnaby/ Hemavan satsa på turismen och Storuman på gruvor och industri!
Jag tror aldrig att turism i Storuman kan bli någonting stort.
Har man åkt till Storuman som turist, så åker man nog vidare mot fjällen.
Visst kanske man stannar till om det finns ett äventyrsbad, men å andra sidan så finns de nu lite varstans, på Mo i Norge ex, så jag tror inte att det blir så många som stannar till så att det lönar sig. Jag tror inte på att man åker enkom och turistar i Storuman för ett äventyrsbads skull! Jag tycker att man i Storuman ska inse att man inte har särskilt mycket att erbjuda turister! Det är ett faktum som inte ett äventyrsbad hjälper upp!
Varför ska man i Storuman göra satsningar som inte kommer att betala sig?
Då är det väl bättre, om man nu ska ha ett äventyrsbad i kommunen, att bygga det här uppe i fjällen där turisterna redan finns!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.