Marianne Johansson, Mosekälla

Dyrt med barn!

Det är dyrt med barn, ja, det vet vi väl allihop.
Ibland blir det lite onödigt dyrt!
Vår yngste son for på skoter, (sin egen inköpta för surt ihop arbetade pengar, en gamm- skoter för 10:000 kr) till Tärna i lördags, för att se på skotertävlingarna.
Nedanför kyrkan i Tärnaby, träffade han polisen som stoppade honom, han hade registrerings skylten på fel ställe! Den ska sitta väl synlig frampå huven!
1500 kronor kostade det! Det känns skit! Både pojken själv, jag och pojkens far vet att registrerings skylten ska sitta synlig på huven, och vi har sett att den på sonens skoter sitter på "fel" ställe, så vi borde ju ha sett till att åtgärda detta!
Men jag har suttit och kollat på lite böter mot vägtrafikregisterlagen och trafiklagarna, och jag måste säga att 1500 kronor för att registreringsskylten sitter fel tycker jag är lite väl dyrt!
Det är ex billigare att bruka oregistrerade fordon, inte betala fordonsskatt, olovligt beträda spårområde vid järnväg, bruka moped som inte godkänts, bruka fordon som inte godkänts vid besiktning ex buss, lastbil som framförs i yrkesmässig trafik för personbefordran. Det är lika dyra böter om man kör ett fordon som meddelats körförbud!
Det är billigare att åka dit för att man kört skoter på nyplanterad skog.
Det finns fler exempel.
Flera av dessa kan ju faktiskt innebära fara för föraren, passagerare och medtrafikanterna, kör man skoter på nyplanterad skog kan det få skador för miljonbelopp!
Det innebär ingen fara direkt att ha registrerings skylten på fel ställe!
Jag tycker att det hade ruckit med en tillsägelse och en uppmaning att skaffa en ny skylt, annars skulle det blivit böter om inte uppmaningen följts.
Polisen hade också kollat nykterheten och förarbeviset, och det är jätte bra att Polisen gör det, mer sådana kontroller! Jag ska blåsa varenda gång jag kör bil utan att klaga, det är alldeles för sällan det genomförs nykterhets och behörighets kontroller.
Sedan borde Poliser skickas på charmkurser! Varför är de ofta så sura och stöddiga? Det är så trevligt när man någon gång stöter på en trevlig polisman, trots att han kanske tillrättavisar en för att man gjort nåt fel.
För visst finns det trevliga Poliser, men tyvärr stöter man allt för ofta på de här som tror att de "står över" andra människor på något vis när de drar på sig uniformen! Sådana Poliser utför inget bra jobb, för de provocerar oss medborgare, och man blir sur och otrevlig tillbaka själv, även om Polismannens påpekande eller ingripande är helt relevant.
Ur sådana möten kommer det inget bra!
Jag kan dock förstå att det kan vara svårt att som Polis behärska sig ibland, det finns så många "nötter" som min kollega säger, där ute. Titta bara på "Kustbevakningen och SSRS" så får ni se!

Vad det gäller sonens böter så är de onödiga ur flera perspektiv, men det grundläggande är att vi borde ha sett till att flytta registreringsskylten!

2 kommentarer

  1. Tommy Ögren

    Sådana där böter känns väldigt onödiga, men det är bara att bita i det sura äpplet o betala.
    Trösta dig/er med att ni är i gott sällskap, det är nog många som fått böta nu under påskveckan, o för betydligt värre saker än er son.

    Har själv bidragit till stadskassen genom en fortkörning, skämmes borde man;)

  2. Birgitta Chebaane

    Ja nog finns det annat man kan ta då det gäller skoter än en skylt på fel ställe, det är bara synd att det händer en fin kille / Birgitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.