Marianne Johansson, Mosekälla

Jag har träffat mitt barnbarn!

Jag har träffat mitt barnbarn!
Vi var nere till Rödånäs och hälsade på honom i måndags, tisdags och så åkte vi hem i onsdags.
Han är så go! Det är svårt att låta bli att snusa på honom.
I tisdags var vi upp till Ursviken och hälsade på farmor/farfarsmor också, så att hon fick träffa honom. Han är så otroligt söt och go! Nu börjar han också vara vaken mera, och han tittar på oss med stora forskande ögon. Det är en hel del folk han ska bekanta sig med. Han har förutom mormor och morfar med respektive, tre mostrar, två morbröder, farmor och farfar, fyra fastrar och tre farbröder med respektive som han ska lära känna! Sedan såklart andra vänner och bekanta. Ja, det blir inte lätt, hoppas att han inte bli folkrädd!
Lilla fröken blev helt plötsligt väldigt stor bredvid barnbarnet! Först tyckte hon nog att han var väldigt liten och bedrövlig, men sedan skötte hon honom gärna! Han har aldrig blivit gungad så i sin stol, och tutten fick han vid minsta pip.
Hon är en ansvarsfull 7 ½ årig faster!

I går var jag tvungen att gå till doktorn och få hjälp. Jag fick sådana gallbesvär, så jag var tvungen få en spruta och medicin.
Fy sjutton vad dåligt jag mådde! Det började redan i onsdags när vi ätit i Rödånäs, och det blev bara värre. Nu känns det ganska bra, men jag åkte inte i väg på begravningen av min ungdomsvän i Dikanäs. Det kändes för osäkert för det. Men jag tänker på dem i dag, de som förlorat sin älskade, sin mamma, sin mormor, sin dotter och syster, fy så gräsligt sorgligt!
Det finns inte ord att beskriva det med.

Storumans kommun ligger trea på kommunernas tillväxtlista!
Och detta tackvare det positiva som händer i Tärnaby/Hemavan, jätte kul!
Detta märks ju också på att det saknas bostäder till folk som vill bo här.
Ca 20 bostäder saknas i Tärnaby, och det finns inga pengar till att bygga dem för! Men ett äventyrsbad i Storuman ska vi ha råd med!
Vad säger ni om det gott folk?
Regeringen har tagit bort räntesubventionerna för nybyggnader, så i ett nybyggt hyreshus blir hyrorna så höga att folk inte har råd att bo.
I industrihuset som Storumans kommun har byggt åt företagarna i Storuman, subventionerar kommunen hyran, vad säger ni! Tycker ni inte att kommunen ska bygga bostäder åt folk som vill bo i Tärnaby och subventionera hyrorna åt dem också? Jag menar, en företagare tar ju in pengar på sitt företag men ska få hyran lindrad de första åren, en som bor tar inte in några pengar på sitt boende, men ska de kunna vara kvar på orten så måste de ju ha tak över huvudet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.