Marianne Johansson, Mosekälla

Resultatet av den politiska turbulensen!

Solen skiner, det är ett underbart väder, äldste och yngste sonen kom hem i natt. Ja, livet är faktiskt fint!
I dag hade skolan 60 års jubileum, med underhållning och utställningar av foton.
Det var en del Tärnabor och vimlade runt där.
Det var riktigt trevligt.

Jag har informerat mig mer om gårdagens händelser i Storuman.
V och M förlorade i stort sett allt. C och FP har kört över sina partikamrater i Tärna, och bildat opinions allians, så därför kunde man manipulera ut V och M
Vi V, har kvar en post i KS och de 6 mandat vi fick vid valet i kommunfullmäktige, men tre av de mandaten sitter då de numera "partilösa" Erold Westman, Håkan Fjell och Ronny Nyström på. Som partilös kan man sitta kvar i nämnder och kommunala bolag. Det kan man inte om man som dessa tre hade, bildat ett nytt parti. Men nu är de som sagt partilösa, allt för att kunna stötta Gunilla Lundgrens betongparti.
Jag vill påstå att dessa tre herrar har "mobbat" ut Gunnar Åström, och också till viss del Bengt-Göran Burman.
Redan när alliansen mellan V och borgarna skulle bildas, hade Erold och Ronny visst agg mot Gunnar Åström. Jag vet inte vad det bottnade i eller om det var befogat, men de var emot att V skulle ställa sig bakom att välja Gunnar Å till kommunalråd. Men Håkan Fjell talade sig varm för att vi bara MÅSTE stötta Gunnar Å! Därför är det inte bara lite ironiskt att det nu var Håkan Fjell som klev upp i talarstolen och körde ut Åström i kylan!
Bengt- Göran och Gunnar Å samarbetade bra. Visst hade de också skilda åsikter ibland, men de lyckades jämka ihop sig, hör och häpna, det borde inte vara möjligt med V och M! Personligen tycker jag ibland att Gunnar Å uttalat dumheter utan att tänka, och att han ibland glömt bort att han satt i allians med V, FP, C och KD, han röstade som Gunilla!
Men jag kan inte tycka att han misskött sig så fatalt som Erold , Ronny och nu också tidigare Åström fanset Håkan Fjell vill påstå!
Däremot tycker jag att den häxjakt som han utsatts för av dessa herrar är djupt osmaklig och inte hör hemma någonstans, definitivt inte bland "vuxna" ledande politiker!
Bengt-Göran och Erold går inte heller ihop, jag har ingen aning om var den knuten sitter mer än att den är på det personliga planet. Jag bryr mig faktiskt inte heller, men jag antar att det är därför som Errold jobbat så hårt för att få bort Bengt-Görans tjänst. Jo, det var så att det var ett V förslag från början, och om både kommunalrådet och vice kommunalrådet ska sitta i Storuman, vad ska vi då med två kommunalråd till?
Nu kom vi på en genial ide att vice kommunalrådet har sitt säte i Tärnaby, som faktiskt fallit mycket väl ut, varför jag med flera tyckte det var en bra ide att ändra åsikt och ha vice kvar.
Det enda positiva med denna nya allians är ju att Allan Forsberg, tack vare V, åtminstone fick 20% av vice kommunalråds tjänsten. Det är på tok för lite, men det speglar bara det kärva läge som kommunens västra del nu hamnat i.
Men detta resulterar ju också i att Errold nu sitter med i en "regering" med två vice kommunalråd! Men kanske gör det inte så mycket när ingen av dem är Bengt-Göran!
Att missta sig på människor svider, just nu svider det faktiskt en del.
Jag kan bara inte fatta att man inte som vuxna människor kan skilja på sak och person! Det är detta som stjälpt vår allians anser jag. IT frågan anser jag som ett svep själ till att få smutskasta och bråka. Och IT frågan är Gunilla Lundgrens fadäs!

Socialdemokraterna är ett betongparti med ogenomträngbar densitet!
Här följer man partitoppens order. Man röstar ALDRIG emot sitt parti, man kan möjligen lägga ner sin röst, men inte mer än så. Det här partiet har stora demokrati problem!
Socialdemokraterna i Storumans kommun jobbar för utveckling av Storuman och möjligen Hemavan.
Man började denna regeringsperiod genom att rösta emot ett förslag som gav Hemavan Bygg och Rep rätten att köpa en tomt i Hemavan om 3 717 m2 för uppförande av tre hyreshus. Lena Drangels motiv till detta var att HBR sannårligt skulle sälja hyreshusen till någon turist, och dessa hyreshus är tänkt till bostäder för fast boende.
Hon tycker inte att man ska blanda fast boende och turister hur som helst. Det tycker inte jag heller, men hela Hemavan är ju redan uppbyggd så, och hur ska kommunen kunna styra att inte en permanent bostad säljs och blir ett fritidshus?? Gissningen är att "S" har vikt den här tomten för TEXAB, så att de ska kunna sälja vidare till ???turister???.Men då är det förståss legalt eftersom det är "S" som bestämmer.
Hemavans Bygg och Rep ägs och drivs av två pojkar från orten. De har båda vuxit upp här, utbildat sig inom byggbranschen och startat företag som genererar arbetstillfällen och skatt till kommunen. I vintras hade de ca 15 ortsbor anställda som betalar skatt till kommunen.
Vill inte S att folk ska bo kvar och ha arbete?
Vad är den egentliga orsaken som driver Lena Drangel och hennes partivänner att göra så här mot ortens folk?
Att Sossarna i Storuman totalt struntar i den Västra kommundelen är ju illa nog, men att områdets egna Sossar dessutom direkt motarbetar folken här, då blir man verkligen bestört!
Gunilla Lundgren talar om att återskapa väljarnas förtroende. Vilka väljare menar hon? Sådana här illdåd återskapar inget förtroende.
Och det ger inte kommunen någon tredje plats på tillväxtlistan heller.

Nej jag demonstrerar inte på första maj, inte med detta hyckleri parti!

2 kommentarer

  1. Erold

    Jaa du Marianne.
    Skriva skit om människor det är du bra på!
    Jag röstade INTE på Gunnar som kommunalråd pga, att OLLE och GUNNAR hotade mig bl.a med att om vi V inte röstade på Gunnar som kommunalråd,så skulle de alliera sig med S,och inte med de osanningar du skriver om.
    Jag skulle vilja veta var du får din snedvridna och felaktiga bild ifrån,för detta är rent ut sagt förtal.
    Att du dessutom tar rygg på Gunnar o Bengt-Göran är för mig en gåta.
    Du har INTE varit med i Slussfors och fattat beslut i Demokratisk ordning,och sedan ser att Gunnar ändrar själv på besluten till motsatsen….märkligt..
    It-frågan ,där både Gunnar och Bengt-Göran vill OFFRA en liten företagare på falska grunder,dessutom skulle vi inte ha reagerat (enl dig) när Gunnar ändrat på DIN älsklingsfråga nämligen Nationalparksfrågan?????
    Folkets Husfrågan som vi från FKU tagit upp med Gunnar i ett mycket tidigt stadium,,,
    Redan då Marianne Lövstedt satt som Vice Kommunalråd hade vi inom V kämpat för att få bort Vice Kommunalrådet,och hade bestämmt att vi skulle ta vice och sedan lägga ner detta(har jag fel?) .Har vi sedan dess haft nåt möte inom V och beslutat att vi skulle gå emot detta,och var har DU varit ifall ni tagit det avsteget,ELLER har bara B-G tyckt detta.
    Har du svaret????
    Att beskriva mig som roten till allt ont det hoppas jag att du kan bevisa med fakta och inte med detta skitsnack.
    Varför skrev du inte att jag också stödde förslaget om Köpet för Lappland Bygg o Rep?
    Vem stöttade Stefansgården,Helg o Kvällsbarnomsorg,Alpina linjen,Nationalparksfrågan,Skidackademin,markförsäljningarna i Hemavan-T-by osv.
    Vilka frågor har ni stöttat i den här regionen,eftersom ni verkar vilja dela upp denna kommun i 2 delar,fastän ni har sagt att det är bra att ha ett eget kommunalråd i T-by så att det inte skulle bli motsättningar,så bevisa det då som diplomater och inte som uppviglare…
    Jag tycker MER att du och B-G,Henry mer håller på med personanklagelser och rent ut sagt skitsnack utan att ta reda på fakta,då dessutom Henry ringer upp oss i KL och säger ”jag har inget förtroende för dig ,och jag vill aldrig mer se dig”då Henry inte har varit på nåt annat möte än just KF ibland.

    Fortsätt gärna med er enögda propaganda,så fortsätter jag med min tro på rättvisa,men just det du skriver,då har du gått för långt.
    Erold som är himla trött på erat gnäll och skitsnack..

  2. Bengt-Göran Burman

    Ser att Erold gärna vill göra sken av att vara den enda sanningens apostel, att Erold inte reagerade på skiten som spreds i kampanjen ”Makten har man bara till låns” stärker inte Erolds trovärdighet. Sanningen kan ibland vara besvärande. Eller ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.