Marianne Johansson, Mosekälla

Hej Erold!

Jag såg att Erold kommenterat min förra blogg. Han säger att jag skriver skit om folk, tja, det är han säkert inte ensam om att tycka.
Jag försöker dock så gott jag kan att inte gå till personligheter hos andra människor, och har jag gjort det är jag den förste att be om ursäkt.
Som människa har man rätt till sin personlighet utan att bli påhoppad därför.
Jag tycker att Gunnar Åström och till viss mån också Bengt-Göran blivit orättvist personligt påhoppade, och det står jag för att jag tycker.
Du kallar det för att jag " tar rygg" på dem.
Det har varit en hetsjakt på Åström utan dess like, att han inte brutit ihop för länge sedan förstår inte jag! Förhoppningsvis är den över nu när ni fick ut honom i "kylan"
Den annars så "hårdhudade" Bengt-Göran har också blivit personligt angripen, så pass att han tyckt att det blivit för mycket.
Att man angriper varandras politik, det SKA man göra, men detta har inte handlat om det Erold. Du har gått till hårda angrepp i inlägg på dessa herrar, som faktiskt inte bara har med deras politik att göra.
Jag har aldrig påstått annat än att du var emot Gunnar Åström som kommunalråd, men jag uppfattade det som att det var därför att han var en sån slarver, kunde inte passa möten, missa flyget o s v. Han skulle inte klara av att vara nog representativ för kommunen. Ni nämnde saker som jag uppfattade som rent personliga motsättningar mot honom, vilket jag inte tyckte hade med saken att göra. Jag satt med på mötet i Umnäs där detta diskuterades. Håkan Fjell var ivrigast på att vi skulle lägga vår röst för Åström, annars skulle M säkert göra upp med Sossarna, jag kan inte minnas att någon annan lade fram saken ur den vinkeln. Jag hörde inget om sådana hot mot dig!
Tänk om vi vetat då att det var ni tre, du, Ronny och just Håkan, som skulle komma att göra upp med Sossarna!
Nej, jag har inte suttit med i Slussfors på alliansmötena, jag har aldrig heller kommenterat det. Jag vet att Gunnar Åström ändrade inställning i Nationalparksfrågan, och gick med Gunilla Lundgren. Jag har kritiserat honom för det, jag säger inte att han är perfekt, vem är det? Jag tycker inte om att han ibland glömt bort vilka han egentligen varit allierade med. Jag tycker att han gjort märkliga uttalanden, men jag har svårt att se att han är så dålig som han blivit anklagad för att vara! Jag känner inte Gunnar Åström, har inte ens träffat honom! Jag vet inte vem han är! Han är Moderat, det är INTE jag!
Men han är människa, han precis som jag!

Jag HAR SETT att samarbetet mellan de två kommunalråden fungerat bra, vilket är ett måste! Och mycket bra har hänt under den här perioden i den här delen av kommunen som jag bor i, som aldrig gjordes möjlig under Gunilla Lundgrens förra styre! It problemen grundades av din nya "politikerkompis" Gunilla Lundgren, så mycket har jag förstått. Jag har också förstått att frågan behandlats och bearbetats under denna tid vi suttit vid "makten". Men den måste lösas juridiskt också, sådant har jag ingen kunskap om, men det är nog svårt att påskynda och förändra. Lagar är lagar, och jag tror nog att våra kommunalråd varit angelägna om att följa dem, något annat går inte.

Du tycker att motsättningarna ökat med ett kommunalråd i Tärnaby, jag ser att klyftorna och motsättningarna mellan de olika kommundelarna tillåtits komma fram i ljuset, ( tidigare var det ju bara påhitt!), problemet har tagits på alvar och bearbetats, men årtionden av splittring bygger man inte bort på så kort tid. För att bygga måste man röja grunden ordentligt först. Det arbetet skulle jag vilja veta hur du tillsammans med dina nya "kompisar" tänker fortsätta med?
Skyll i alla fall inte kommundelarnas motsättning på att vi haft ett kommunalråd i Tärna! Det är en patetisk ursäkt för att inte ha det, och rättfärdigar INTE två kommunalråd i Storuman.
Ett kommunalråd i Tärnaby är en demokratifråga, och ingenting annat!

Vad det gäller vice kommunalråds tjänsten så har V velat ta bort den då båda kommunalråden suttit i Storuman, har jag sagt nåt annat? Vi ändrade oss när vi fick ett kommunalråd till Tärnaby och såg hur bra det blev. Detta har diskuterats på V möten.
Du har stridit för att få bort vice tjänsten i enlighet med V beslut utifrån båda kommunalråden i Storuman.
Nu sitter du i en allians med TRE kommunalråd! Två i Storuman kan man anta.
Ronny Nyström har redan delgivit mig och Henry att ni inte kommer att fortsätta med kravet på att få bort vice kommunalrådet.
Jag tolkar det som att det var Bengt-Göran som skulle bort?

Jag står för att jag tycker att kommunsammanslagningen var fel, men det är bara att göra det bästa av den.
Vi varken får eller kan nog dela kommunen igen.
Vi är en och samma kommun och vi måste samarbeta mellan kommundelarna, det har jag predikat om länge, men då måste också Storuman tillåta Tärnaby/ Hemavan utvecklas! Jag har ingen intention att avveckla Storuman, tvärtom!
Det är oerhört viktigt att folk har jobb och bostäder och trivs där!
Det handlar ju om skattekronor till kommunen genom att folk bor här, och i slutändan mitt och mina barns väl och ve!

Jag vet Erold att du stödde förslaget att låta Hemavan Bygg och Rep köpa tomten, tack för det. Dina "partilösa" vänner verkar dock redan vara fullfjädrade Sossar, för de röstade med partipiskan!
Jag vet allt "gott" du gjort för kommunen, alla frågor där du och jag, åtminstone varit, helt överens. Jag har inte ändrat uppfattning, men har du?

Den Erold jag trodde att jag kände, skulle aldrig gått samman med Sossarna!
Det är det Erold som svider så.

Kanske var det också det som fick Henry att rakryggat säga er att han inte längre har något förtroende för er, och inte vill ha med er att göra. Men sa han verkligen att han inte ville se er?
Att ni gick ur partiet är helt okey. Ni hade samarbetssvårigheter med Bengt-Göran. Att ni bildade ett nytt parti var också okey, vissa tycker bara att ni kunde ha talat om det för era partikamrater först. Jag visste ju vad som var på gång, men jag trodde nog att det nya partiet skulle bildas till nästa val?
Varför kallar ni er nu för partilösa? Är det för att kunna sitta kvar i de olika styrelserna och nämnderna och stötta Sossarna? Är det i såfall verkligen schyst?

Du anklagar mig för att förtala, uppvigla, köra med personanklagelser, snacka skit, okunnighet, ja, jag vet inte allt vad du häver ur dig????????????..
Jag ser det från ett annat håll, jag tycker att jag analyserar mina iakttagelser och upplevelser och försöker föra en saklig debatt kring dem.
Visst kan jag ha fel, men det kan faktiskt även du??????????

Och du Erold, det var verkligen kul att du gick vidare i talangjakten.
Jag önskar dig ärligen och uppriktigen lycka till!

En kommentar

  1. Erold

    Jag kan bara stå för mina synpunkter,och har fortfarande 1 kommunalråd på listan.
    Ändra uppfattning är inte min grej,men nu är vi vågmästare och detta medför att alla politiker måste engagera sig och övertyga,även Sossarna ..
    Förresten..om du tittar på B-G ,och Gunnars blogg så ser du vad jag menar med spridning av ditt tyckande och inte vad som jag sagt…
    B-G skriver att jag VILL ha en delning ,istället skriver jag att jag tycker att ni trissar upp motsättningar och säger att om ni vill detta ,så gör nåt åt detta då!!!! och inget annat….
    Att du hänvisar till mobbning av dessa herrar ,vad grundar du det på(skall jag inte få kritisera deras demokrati inom politiska frågor??),och du säger att de jobbat bra tillsammans,det är rätt att de gjort,MEN räknas inte vi andra som gett (i Demokratisk ordning)våra synpunkter i slussfors.
    Om jag hade vetat att det vi rest upp till Slussfors och slösat vår tid till att engagera oss,inte togs på allvar av ledarna,då skulle jag hellre sitta hemma och ha det trevligt med fjälla och ungarna.
    Jag har hela tiden sagt vad jag tyckt till dessa herrar då de försökt tysta mig och Ronny, och jag kan gärna prata med dig om deras översittartalanger som de skällt ut mig flera gånger och sagt att jag skall ”hålla käft”,men inte i detta forum eftersom jag har insett att ,det är bara det jag gör i beslutande frågor som är viktigt för denna kommunbefolkning.
    Skvallra på ni och ändra på sanningar,för jag och du har bara en röst att göra det vi tycker,så visa gärna med fakta var jag svikit det jag sagt.
    Oavsett var i kommunen nåt skall beslutas(Tärna,Storuman eller byarna)så försöker jag tänka mig hur de har det och vill ha det,och rösta efter det.Men ibland måste vi vara hårda och ta otrevliga beslut.
    Och jag lider mer med alla dessa inom skolan som vi (FKU) har tvingat att sluta som har jobbat för ungarna våra ,än för dessa herrar som gav oss ännu mer (ca 2,5 mille)sparkrav(som vi lyckade kämpa tillbaks med mycket taktik och tur),och dessutom nu skryter de att deras ks gått plus 1,8 mille,tycker du det känns rätt.
    Och du kan ju fråga B-G vad han hade för ide på en presidieträff,vem han ville tillsätta för att ge sparförslag,eftersom han inte litade på vår kompetens (även din )inom FKU-nämnden(Demokrati???).
    Många hörde det så det är inte jag som svamlar.
    Varför jag skriver nu (och har tid med det på min lediga privata tid,om jag nu får det??)är bara för att försöka få dig att fatta hur många chanser dessa herrar har fått ,utan att förstå att jag lessnat på deras en och tvåmansshow.
    Och hädanefter försöker jag att hålla mig från dessa forum,för de enda som har nytta av dem är journalisterna.
    Och dessutom tyckte jag att reportern som snokade i Gunnars papper på en rast i KF,utan hans vetskap överskred en journalists befogenheter då han blivit inbjuden på KF.
    Ps
    För min del så kommer jag inte att ändra mina ståndpunkter för att vi ingått ett tekniskt samarbete med de andra partierna,så länge jag är med i politiken,och jag kommer fortsättningsvis att försöka använda mitt sunda förnuft,än om det kanske är fel ibland.
    Mvh error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.