Marianne Johansson, Mosekälla

Hej igen Erold!

Hej igen Erold!
Vad jag menar med mobbing är hur ni hängt ut både Åström och B-G B i olika mediala kanaler. Allt är deras fel, ingenting bra har de lyckats åstadkomma, en del saker är faktiskt inte ens relevant i debatten, och jag tror i alla fall att mycket kritik bottnar i personliga missgillanden. Som när jag första gången fick en beskrivning på "slarvige" Gunnar Åström i Umnäs. Det är faktiskt inget "mitt tyckande" utan vad flera av oss hörde er säga.
Era allians möten i Slussfors kan jag inte kommentera, vill inte göra det, men jag hör ju att även de uppfattas olika beroende på vem av er som man pratat med som varit med där, vem ska man då tro? Ett vet jag, man har ändrat förslag därifrån för att de inte kunnat genomföras juridiskt rätt och riktigt. Beklagligt, men man måste ju följa lagar i kommunpolitiken, eller? Kanske informationen om detta brustit?
Du säger att vi/jag ändrar "sanningar", vems "sanning"? Din eller min ?
Vad är sant ur allas synvinkel? Finns sådana "sanningar"?
Jag har diskuterat FKU nämndens sparbeting med B-G B. Jag var inte heller glad åt det. Ja, han sa att han föreslagit en oberoende konsult för att "lösa" sparkonflikten mellan FKU och omsorgsnämnden. Jag tog det, när han sa det, mera som ett tomt "hot" än alvarligt menad.
Att personal inom skolan nu sägs upp är tråkigt ur flera synvinklar, personalen sägs nämligen upp för att elevunderlaget minskar. Såg att du stoppat utredningen om en sammanslagning av Slussfors och Dikanäs skolor, tyvärr tror jag att det är otrevliga diskussioner vi kommer att tvingas föra i framtiden om ingenting förändras på barnfronten. Vi måste uppmuntra folk att skaffa fler barn! Där har åtminstone du och jag föregått med gott exempel!

Att kommunens ekonomi ser bättre ut än väntat, efter alliansens regim, tycker jag att vi alla ska ta åt oss av!
Jag har aldrig sagt att vi ska dela kommunen, jag tror inte att B-G B sagt det heller. Vi vet båda att det nog är ganska omöjligt. Vi jobbar för att försöka "hela" kommunen, men det är inte så lätt. Så fort vi visar på missgälligheter som måste rättas till, möts vi med aggresiva påhopp från Storuman. Och vi måste få ta fram felen, hur ska vi annars kunna göra någonting åt dem?
Vad det gäller svek, många Sossar b la här i Tärnaby, röstade V därför att man var missnöjd med Sossepoloitiken! Nu har du sett till att vi får den tillbaka! Ni bildade KL, men för att behålla posterna i nämnder och styrelser blev ni "partilösa"!? Du har varit tungt kritisk till socialdemokraterna, nu ska du föra ett nära samarbete med dem, vad kallar du detta?
Du säger att du inte ska ändra dina ståndpunkter trots dina nya samarbetspartner?? för mig låter det underligt! Visst måste man försöka förankra sina frågor hos sitt parti/ sina allierade? Vad är annars politik och politiskt samarbete? Hur ska man annars komma någon vart? Men jag hoppas förstås att du fortfarande kan kämpa för det du tidigare sagt att du stod för, det är nämligen en hel del av det som jag kan ställa upp på.

2 kommentarer

  1. error

    Vem är det som lägger ut i Media(bara för att du skall veta så är detta också media)är det jag ????
    Jag slutar att kommentera ,eftersom ”sanning” är en ensak.
    De som vill att jag skall vara med i politiken(om jag nu vill detta,eftersom i vissa fall skall jag hålla det vi lovat ,och i nästa fall så gäller det inte,förvillande!!!)
    de kan rösta på oss,eller lägga rösten på andra,det är fritt.
    Om du har rätt så är det sista perioden jag sitter,men jag har försökt att hålla det jag lovat,förutom detta ”bråk,mobbing”.
    Men tyvärr så kunde jag inte hålla tyst och reagera då IT-frågan,Nationalparksfrågan osv höll på att gå överstyr på grund av bristande demokrati och medmänsklighet.
    Eftersom du skrev ”er” som sa osv.vem… eller sa alla detta ,eller höll nån annan med osv.
    Gunnar har gjort bra också,men tyvärr så ville vi som var utanför Gunnar och B-G också vara med i viktiga beslut,som ändrades,och som du vet så ”varnade ” vi om detta under en lång tid ,men det fortsatte ändå,tills vi tröttnade.
    Men vi skulle nog ha ”hängt med” och stöttat Gunnar och B-G i alla väder utan att det kommit fram vilka odemokratiska beslut som tagits,för det verkar som folket skall inte veta nåt om hur demokratin funkar,
    Jag ger mig Marianne om politiken,men gnäll inte om olika kommundelars felbehandlingar i media för det är din sanning,och det kan du ta i de tysta stängda
    rummen…detta från Erold ,som inte har kommenterat Kommunalrådets slarvighet i media,och dessutom är jag säkert mer slarvig än GÅ.
    ps.
    Jag har försökt…men tyvärr så kunde jag inte stå och titta på utan att göra nåt.och det är bara ca 2 år kvar tills valet och då vinner nog M och V ändå(eftersom mobben är på din sida) ,så lycka till för T-by i jämlikhetskampen och diplomatin.
    Som en sista tjänst från dig Marianne.
    Eftersom du sätter ribban på demokratin till det vi varit med om i slussfors,It-frågan Nationalparken osv,så hoppas jag att du har samma tolerans och gränsdragningar med demokratin till andra partier…..utan att agera medialt…

  2. B-G. Burman

    Ser att Erold går på i ullstrumporna, hur skall karln hinna med politiken när media tar så mycket tid, men det är klart, du vill väl synas. Men handen på hjärtat, visst hade du mer inflytande innan du blev en partilös föredetting. Facit finns från senaste KF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.