Marianne Johansson, Mosekälla

Rannsakan en måndagsmorgon

Har just skickat iväg ungarna med "Grannarskäringa" på fyrhjulingen ner till Blå Vägen. Ordföranden i vägföreningen var om oss i går och tyckte att vi inte skulle öppna vägen förrän på tisdagkväll. Ja, det kan nog vara en bra ide, den ska ju hålla för sex turer skolbuss.
Stängningen av vägen har fungerat ganska bra, de flesta har respekterat det. Men det är klart att det alltid finns några som tycker att de kan strunta i vägstyrelsens beslut och köra ändå. De är ju bara här över helgen, så de blir ju inte själva drabbade så länge.

Jag har suttit här och läst bloggar, debatter och kommentarer.
Erold är jätte arg! Han t o m försöker tysta mig när jag vill visa på fel som jag tycker måste rättas till mellan våra olika kommundelar! Ja, åtminstone tolkar jag det så, han säger att denna skism bara är min sanning! Men neej, det tror jag inte att det är. Många Tärnabor upplever nog orättvisor där man alltid kommer till korta mot Storumandelen. Men det är svårt för Erold och andra Storumanbor att verkligen förstå och se denna spricka, då man inte själv lever på "fel" sida om den. Den är inte som konkurrensen mellan byarna och centralorten, den är djupare än så. Och vi måste kunna debattera den för att göra den synlig och bygga broar över den, för visst vill vi väl alla ha en enhetlig kommun? Jag tror i alla fall att kommunen fungerar bäst så, med samarbete mellan kommundelarna. Sprickan mellan kommundelarna handlar i allra högsta nivå om just politiska beslut!
Och Erold, du hävdar ju lite nu och då att B-G B och Gunnar Å, försökt tysta dig, märker du nu att du gör det samma mot mig?
När jag var med i FKU nämnden tyckte jag nog att vi var med och bestämde en hel del, vi fick t o m tillbaka pengar som vi annars skulle ha sparat, genom att vi tog egna beslut. Så inte var det ju bara Gunnar och B-G B som styrde.
I Umnäs då när alliansen skulle bildas var du och Ronny och en dam jag inte minns namnet på, de som opponerade sig mot Gunnar som kommunalråd. Det är vad jag sagt hela tiden, vi var flera som hörde det. Orsakerna var, som jag såg det då och nu, rent personliga, och hade inget i sammanhanget att göra, men jag förstod inte då vad de skulle resultera i.
Media är ett alldeles ypperligt forum att ventilera sina åsikter genom, det vill jag inte förneka någon! Och det är kanske inte alltid så lätt, speciellt om man blir riktigt arg, att uttrycka sig på ett bra sätt, känslorna skiner igenom, samtidigt ska det ju göra det också!
Jag kommer inte ihåg allt som jag reagerat emot när det gäller häxjakten på våra kommunalråd, men det är ju inte bara jag som upplevt det så!
Jag tror Erold att vi alla i "Alliansen" bör rannsaka oss själva, även du. Jag har sagt tidigare att jag är besviken över att vi inte lyckades hålla ihop det, och jag menar faktiskt att folk har haft svårt att lyssna ! Det har varit personliga motsättningar som förhindrat samarbetet, det är min iaktagelse, och den står jag för.

Det blir alltid tyst och konstigt när ungarna varit hemma och sedan åker iväg igen. Ska jag var ärlig så tycker jag att det är skit jobbigt! Jag lär mig visst aldrig! Äldste sonen for tillbaka till "ön" i går kväll, och näst yngste och yngste sonen åkte ner till Storuman.
Men nu är det ju snart sommarlov, då får vi i alla fall hem äldste och yngste sonen, det ser jag fram emot.
Den här terminen med äldste sonen lååångt där nere på "ön" har ändå gått fort.
Kanske underlättar det också att jag ser att han trivs och mår bra!
Ja, det säger han ju själv också.
Har det varit annorlunda har det varit hemskt!

Nä, nu ska jag skotta ut lite grus, det är förfärligt vad det dras in!
Lilla tikens sår ser då bra ut peppar,peppar!
Men det är ju så jörjigt, så det är ju risk för skit i såret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.