Marianne Johansson, Mosekälla

Kulturhus, grannar och gräs katastrof!

Har haft sovmorgon i dag, jag ska ut och jobba i natt.
Vi var till Lycksele i går.
Vi var i olika ärenden på lasarettet, Christer öga är okej, och jo, jag har gallstenar, hoppas jag får operera bort dem.
När vi kom hem firade vi 30 års kalas!
Grannarspojken fyllde 30 år i går, jag har lite svårt att fatta det! Jag har följt honom sedan han var bäbis! Hur kan han ha hunnit bli 30 år? Tycker inte det var länge sedan han försökte bära "älgskankar" som var längre än han själv! Hur gammal är jag egentligen? Hans familj hade firat honom under helgen som gått, de bor ju inte kvar här, så nu fick vi vara med på ett hörn på självaste födelsedagen. Det blev vi väldigt glada för!
Vi drack kaffe och pratade om hur Tärnaby såg ut förr i tiden.
Det är ganska intressant, måste forska i om det finns fotografier? De skulle ju i såfall ha dokumenterats, och kunnat ställas ut i , tja, Karin Malmfjords blivande kulturhus? För visst har hon rätt, vi behöver visa upp den här bygdens historia, och varför inte ett kulturhus?
Antagligen förlorar kommunen Folketshus, kommuner vinner sällan sådana här mål och utnyttjande av förköpsrätt i domstol, och ärendet har ju hamnat där nu.
Så då måste vi få något annat, vi måste kunna få ett aktivitetshus som i Storuman, och där kan man väl också tänka sig ett kulturhus?
Tja, vi får se hur det går.

Vägen är fortfarande lite lös, så vi skjussar ut ungarna till vägen. Det vill säga grannarna skjussar ut ungarna. Jag har ingen bil, och nu börjar jag ju jobba igen så jag sover ju! Tur att vi har de grannar vi har! De tar sig an våra barn också.
Jag brukar tänka på det när man ser "grannfejden"
Vi har alltid haft superfina bofasta grannar! Det kan omöjligt bli bättre!
Ja, de flesta fritidshusägare är också bra, det är tre familjer av ca trettifem som vi har haft problem med, inte kan man gnälla över det!

Det är kris med gräs till djuren! Undrar om inte vi bönder måste kontakta Eskil Erlandsson och begära pengar till katastrofutfodring!?
Råttorna har gnagt sig in i och förstört balarna, så vi är snart helt utan mat till djuren! Och det värsta är att det finns inget gräs att köpa!
Det verkar som det har varit ett dåligt gräs år för alla bönder!
Och här har vi så pass mycke snö kvar, att det dröjer några veckor än innan vi kan släppa ut djuren på bete.
Detta gör att man oroar sig och har lite ont i magen!
Man vill ju verkligen inte svälta djuren!

4 kommentarer

  1. B-G. Burman

    Klart att du ska söka pitrak för nödutfdring, andra tamdjursägare får ju hjälp

  2. Marianne

    Jag vet inte vad jag gör för fel, men när jag gör som du säger får jag svaret att inga anonser hittades!
    Det finns heller ingenting att köpa via Lantmanna!

  3. Monika Beije

    Hej Marianne!
    Alltid kul att gå in och läsa ditt ”småprat” kring det som sig tilldrager i det vackra Mosekälla.
    Eftersom du jobbar och sliter utom hemmet och jag ej vill störa dig när du sover tänkte jag att om du vill höra av dig till mig per mail så är det nog den säkraste kommunikationsvägen för oss båda! Har några frågor….

    Monika på Skiråsen!
    [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.