Marianne Johansson, Mosekälla

Patientsäkerheten i Tärnabyområdet?

Fredag och ledig helg, skönt!

Jag glömde sist att berätta att när vi åkte ner till Lycksele fick vi se ett tjäderspel! Jag har aldrig sett något sådant förut! Tjädertuppen är verkligen stilig! När vi åkte hem såg vi två älgar, så det var en givande tur!

Jag har jobbat två nätter nu.
Första natten trampade jag sönder mina läsglasögon!
Och jag kan inte skylla det på någon, det var mitt eget slarv.
Men om ni nu ser att jag stavar konstigt, så kan det alltså bero på att jag inte ser ordentligt. Jag har upptäckt att jag ser urdåligt på normalhåll!

Våran doktor och hans sambo, som är sjuksköterska, är på väg att flytta från Tärnaby med barnen.
Jätte tråkigt, då jag faktiskt tror mig kunna säga att både han och hans sambo är väldigt omtyckta på bygden.
Men det är klart, det blir tungt att vara ensam doktor här, någon gång måste ju farbror doktorn också få vara ledig! Jag vet inte varför de flyttar, men jag konstaterar att det verkar hända en del underliga saker med sjukvården i Tärnaby. Just nu har vi ingen jourläkare här på nätterna. Som jag förstått det så kommer vi endast att ha dygnet runt och helgjour med läkare två veckor på året!
Vilket, med tanke på att Landstinget beskyllningar på de strejkande sjuksköterskorna, väl om något sätter patientsäkerheten på spel!
Det är 12 mil ner till Storuman! Men det är klart, vi ca 1600 bofasta här är väl kanske inte så mycket värda i Landstingets ögon? Tja förrässten, detta kommer ju även att drabba turisterna! Men Landstingets tjänstemän och politiker kanske inte turistar här mer än två veckor på året?
Storumans kommun ligger trea på tillväxtlistan över landets kommuner, expansionen sker i Tärnaby området, men sjukvårdsresurserna läggs i Storuman!
Nog är väl detta lite snett?
I Storuman har man 4 läkare! Nog tusan kan vi få 2 hit till Tärnaby, under säsongen är vi mer människor här än i Storuman!
Vi betalar också Landstingskatt, men vi ska inte ha samma sjukvård?
Och tänk vilket ansvar detta lägger på våra sköterskor, hur många vill jobba kvar under sådana förhållanden?
Vad händer med våra akutplatser, som vi så väl behöver, på sjukstugan?
Nej, gott folk i Tärnabyområdet, det är kanske dags att börja grilla våra landstingspolitiker! Hur ser de egentligen på sina anställda och på patientsäkerheten?

Jag ska forska mer i frågan, och jag kommer att återkomma, var så säker!

En kommentar

  1. Arne

    Jag kan med nöje om jaq kunde skicka upp dessa s.k. läkare till din hembygd. Min erfarenhet av dessa är att dom är här för att tjäna en massa pengar,. Dom har total saknad av empati. Jag tror att man får bättre hjälp av en sjuksyster . Stå på er jag stöttar er det lilla jag kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.